Σελίδες

Thessaloniki video tour

15/10/13

ΝΕΑ ΜΟΔΑ.. Μετά τα ενεργειακά ποτά έρχονται τα.. "χαλαρωτικά"!


ΝΕΑ ΜΟΔΑ.. Μετά τα ενεργειακά ποτά έρχονται τα..

Μετά τη μόδα των ενεργειακών ποτών σειρά έχει τώρα η κατανάλωση των ποτών χαλάρωσης. Μια εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων φαίνεται πως έχουν πλέον τα ποτά που προσπαθούν να χαλαρώσουν τον άνθρωπο και το επίπεδο άγχους που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια.

Ποτά χαλάρωσης με ονόματα όπως Bliss Neuro, Mellow Mood Marley (όπως στο Bob), και το Just Chill δεν διατίθενται στο εμπόριο ως φάρμακο, αλλά ως ένας τρόπος για να χαλαρώσετε χωρίς να στρέφονται σε πιο παραδοσιακά μέτρα όπως η λήψη συνταγογραφούμενων φαρμάκων ή έχοντας μερικές μπύρες!!
Οι καταναλωτές από ότι φαίνεται προτιμούν να πιούν ένα «χαλαρωτικό» ποτό παρά να καλύψουν αυτή τους την ανάγκη με τη λήψη φαρμακευτικής  αγωγής  για το άγχος ή για τα προβλήματα ύπνου.
Μικρές μελέτες δείχνουν ότι ορισμένα από τα συστατικά στα ποτά χαλάρωσης, όπως η μελατονίνη, ρίζα βαλεριάνας και L-theanine, βοηθούν άμεσα την αϋπνία ή τη δημιουργία της αίσθησης  χαλάρωσης σε μεμονωμένες περιπτώσεις.
Παρόλα αυτά, οι κλινικοί γιατροί μας  συνιστούν να στρεφόμαστε σε φάρμακα ή συμπληρώματα ως έσχατη λύση για τον ύπνο και τα προβλήματα του άγχους. Προσθέτοντας και πρακτικές συμβουλές για την καθημερινότητά μας όπως για παράδειγμα την καθημερινή άσκηση, συγκεκριμένη ώρα αφύπνισης, η απενεργοποίηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή  και συσκότιση του δωματίου  το βράδυ και  άλλα μέτρα.
Ωστόσο τα συστατικά φαίνονται αρκετά ασφαλή για τους περισσότερους ενηλίκους, αλλά οι χρήστες θα πρέπει να ελέγχουν  με έναν γιατρό ή με μια έρευνα πώς θα μπορούσαν αυτά να αναμειγνύονται με άλλα φάρμακα ή προϋπάρχουσες ασθένειες.
Συχνά τα ποτά διατίθενται στο εμπόριο ως συμπληρώματα διατροφής. Η FDA δεν ελέγχει την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια ή την ποσότητα των δραστικών συστατικών στα συμπληρώματα διατροφής.
Τα ποτά χαλάρωσης έρχονται ως παραδοσιακές πωλήσεις και συνήθως απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό. Περισσότεροι καταναλωτές δηλώνουν ότι θέλουν ένα ποτό που να το θεωρούν υγιεινό και με  χαμηλές θερμίδες. Μερικοί βέβαια προτιμούν να έχουν μόνο φυσικά συστατικά, και γι αυτό μεγάλες εταιρείες ποτών έχουν προσθέσει σε αυτά νερό καρύδας, ενεργειακά ποτά και smoothies φρούτων.
Ο πρώτος γύρος των ποτών χαλάρωσης ήρθε στην αγορά εδώ και αρκετά χρόνια. Συχνά συνδέονταν ρητά στην ψυχαγωγική χρήση ναρκωτικών .Τα ποτά τώρα κερδίζουν  δημοτικότητα στην αγορά ως κύρια προϊόντα για τις πολυάσχολες μητέρες  ή άτομα με προβλήματα ύπνου. Το  ποτό αυτό έχει ως στόχο να επικεντρωθεί και να χαλαρώσει τους ανθρώπους πριν από μια αγχωτική κατάσταση.
Πριν από τρία χρόνια η Viva εισήγαγε Mellow Mood ποτά Μάρλεϊ, μια σειρά από χυμούς χαλάρωσης και ντεκαφεϊνέ τσάγια με την εικόνα του Bob Marley σε κάθε μπουκάλι. Γεγονός που έκανε πάταγο στις πωλήσεις. Σε κάθε συναυλία, κάμπινγκ, πλατείες συγκέντρωσης υπήρχαν πολλά από αυτά τα νέα πορτοκαλί μπουκαλάκια γεμάτα από μελατονίνη τα οποία πωλούνταν περίπου γύρω στα 2,40 δολάρια.