Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/9/13

Συνεργασία σχολείων από όλη την Ευρώπη με βραβεία και εκπαιδευτικά δώρα




σχολικού έτους μεταξύ σχολείων όλης της Ευρώπης, μέσω ευρωπαικού προγράμματος, στο οποίο μετέχουν 200.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί, με φορέα από τη χώρα το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος».

Φέτος η Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης διοργανώνει μια καμπάνια με τίτλο: «Η eTwinning ταινία μου». Δημιουργήστε ένα βίντεο-κλιπ διάρκειας 60-90 δευτερολέπτων με θέμα: «Γιατί σας αρέσει το eTwinning». Τα τρία καλύτερα βίντεο θα βραβευτούν.
Αλλά και η  Εθνική Υπηρεσία  ετοίμασε  κάποιες δραστηριότητες για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς μας στο πλαίσιο των εβδομάδων eTwinning!
Πιο συγκεκριμένα:
1.       Οι εκπαιδευτικοί που θα ξεκινήσουν ένα έργο eTwinning κατά τη διάρκεια των εβδομάδων eTwinning (7 Οκτωβρίου-14 Νοεμβρίου 2013)αλλά και όσοι ξεκίνησαν έργο από τις 11 Σεπτεμβρίου και μετά, θα μπουν σε κλήρωση και ένας τυχερός θα συμμετέχει σε ένα σεμινάριο επαγγελματικής ανάπτυξης (PDW) το 2014 !
2.       Γράψτε το δικό σας eTwinning τραγούδι και δημιουργήστε ένα μουσικό βίντεο-κλιπ! Γράψτε στίχους για το eTwinning, μόνοι σας ή με τους μαθητές σας και μετά τραγουδήστε το όλοι μαζί με κάποια δική σας ή κάποια γνωστή μελωδία! * Το τραγούδι μπορεί να είναι σε όποια γλώσσα επιθυμείτε! Βιντεοσκοπήστε το αποτέλεσμα και υποβάλλετε το στην υπηρεσία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (Π.Σ.Δ): http://vod.sch.gr/. Κάνοντας login με τα στοιχεία σας στο Π.Σ.Δ. επιλέξτε “Ανάρτηση video” στην κατηγορία “etwinning weeks 2013”. Τα βίντεο θα εμφανίζονται αυτόματα και στη σελίδα μας www.etwinning.gr. Όλοι οι συμμετέχοντες θα κερδίσουν αναμνηστικά δώρα!!!
3.       Γραφτείτε στο eTwinning το διάστημα 7 Οκτωβρίου με 14 Νοεμβρίου 2013 και:
 Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook
· Αφήστε σχόλιο στη δημοσίευση «Θέλετε να δώσετε μια νέα πνοή στην καθημερινή σας διδασκαλία; Na χρωματίσετε τη γκρίζα καθημερινότητα που επιβάλουν οι δύσκολες συνθήκες της φετινής χρονιάς; Nα εμπλακείτε στη μεγαλύτερη κοινότητα εκπαιδευτικών της Ευρώπης;», γράφοντας το ονοματεπώνυμο σας.