Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/8/13

Τα προνόμια των μουσουλμάνων μαθητών καλλιεργούν τον ρατσισμό


pronomia mousoulmanoi



 
 
 
 
 
 
 
Σε νέο ρατσιστικό παραλήρημα προχώρησε η Χρυσή Αυγή η οποία ζητά να καταργηθεί όλα τα προνόμια που απολαμβάνουν οι Ελληνες μουσουλμάνοι μαθητές, χαρακτηρίζοντας... το «αντισυνταγματικό και αναξιοκρατικό», ενώ κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας για ρατσισμό.

Οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης οι οποίοι συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, εντάσσονται σύμφωνα με νομοθεσία σε ειδική κατηγορία, με αποτέλεσμα να εισέρχονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με πολύ χαμηλότερη βαθμολογία από τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Η ρύθμιση αυτή, εξόργισε την Χρυσή Αυγή η οποία την χαρακτήρισε «αντισυνταγματική και αναξιοκρατική», καθώς όπως υποστηρίζει το ακροδεξιό κόμμα «εισάγονται σε ανώτατες σχολές μαθητές με κάκιστη βαθμολογία λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων» και κάνει λόγο για «απαράδεκτη διάκριση», η οποία καλλιεργεί τον ρατσισμό στην Ελλάδα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής:

Με αφορμή την σημερινή δημοσίευση των βάσεων για τα ΑΕΙ, το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Η Χρυσή Αυγή απαιτεί να καταργηθούν άμεσα τα προνόμια των μουσουλμάνων στις πανελλήνιες εξετάσεις. Είναι αντισυνταγματικό και αναξιοκρατικό να εισάγονται σε ανώτατες σχολές μαθητές με κάκιστη βαθμολογία λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Η συγκεκριμένη διάκριση είναι απαράδεκτη και καλλιεργεί τον ρατσισμό στην ελληνική κοινωνία. Ας σημειωθεί πως στις φετινές βάσεις η κυβέρνηση έκρυψε τον όρο "μουσουλμάνοι" μέσα στο εύηχο "κοινωνικά κριτήρια". Ειδικοί σύμβουλοι του υπουργείου παιδείας εισηγήθηκαν αυτό το φθηνό τέχνασμα με σκοπό να περιοριστεί η διαρροή ψηφοφόρων προς την Χρυσή Αυγή".

H νομοθετική ρύθμιση για τους Ελληνες μουσουλμάνους

Οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που είναι κάτοχοι Βεβαίωσης Πρόσβασης του έτους 2010 ή 2011 (για το 10%) ή όσοι συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις 2012 των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ εντάσσονται σε ειδική κατηγορία υποψηφίων.

Οι υποψήφιοι αυτοί, κατά την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου, στα δημοτολόγια του οποίου είναι γραμμένοι. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε πρέπει από τη βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ' αυτόν από Δήμο των ανωτέρω Νομών.

Τη βεβαίωση αυτή προσκομίζουν, υποχρεωτικά, στην γραμματεία της σχολής ή του τμήματος εισαγωγής, κατά την εγγραφή τους.

Ο οικονομικός περιορισμός δεν ισχύει για τους Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, εάν διεκδικήσουν τις προβλεπόμενες γι αυτούς θέσεις. Όσοι δηλώσουν ότι εντάσσονται σε αυτή την ειδική κατηγορία, δεν μπορούν να δηλώσουν άλλη από τις ειδικές περιπτώσεις (Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Κοινωνικά Κριτήρια).

Ενδεικτικά περιπτώσεις βάσεων που εισήχθησαν Μουσουλμάνοι:

ΝΟΜΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) 6,3
ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 7,8
ΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 6,9
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 6,3
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ 4,8
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) 3,4
ΙΑΤPΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ 11,7
ΙΑΤPΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) 11,8
ΚΤΗΝΙΑΤPΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ) 6,1



spirospero.gr