
Έτσι, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 20,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 19,4%. Ανοδικά κινείται η Χρυσή Αυγή που παραμένει στην τρίτη θέση με 10,8%. Το ΠΑΣΟΚ ανακτά σημαντικές δυνάμεις και ανεβαίνει στο 6,5% ενώ οι επιδόσεις για τα υπόλοιπα κόμματα είναι 4,6% για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, 4,5% για το ΚΚΕ και 3% για τη ΔΗΜΑΡ.
Σε καθοδική τάση εμφανίζεται να είναι η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του κ. Ανδρέα Λοβέρδου που συγκεντρώνει 1,2%.
Σε ό,τι αφορά την απόφαση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου να συνεχίσει τη συνεργασία με τη ΝΔ, ποσοστό 46% την θεωρεί σωστή, ενώ λάθος την χαρακτηρίζει το 44%.
Οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ είναι εκείνοι που περισσότερο από τους άλλους πολίτες θεωρούν ότι η κυβερνητική συνεργασία θα λειτουργήσει θετικά, καθώς ενώ στο σύνολο της κοινής γνώμης η πλειονότητα, σε ποσοστό 45% πιστεύει ότι θα υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις για το ΠΑΣΟΚ, οι ψηφοφόροι του κόμματος έχουν αντίθετη άποψη και σε ποσοστό 58% πιστεύουν ότι θα λειτουργήσει θετικά για τον πολιτικό τους χώρο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης σκόρπισε απογοήτευση στους φίλους του δικού του χώρου αλλά και στο σύνολο της κοινής γνώμης με την αποχώρησή του από την τρικομματική κυβέρνηση. Το 51% χαρακτηρίζει λανθασμένη την απόφασή του έναντι του 37% που τη θεωρεί σωστή. Μεταξύ όμως όσων ψήφισαν ΔΗΜΑΡ η αρνητική εντύπωση είναι συντριπτικά μεγαλύτερη, αφού 6 στους 10 θεωρούν ότι δεν έλαβε τη σωστή απόφαση.
Στην ερώτηση αν πρέπει να γίνουν αλλαγές στην ΕΡΤ, το 68% των ερωτηθέντων απαντά θετικά και μόλις το 25% έχει αντίθετη άποψη. Οι πολίτες απάντησαν όμως και στο πώς κρίνουν τη συμμετοχή του Άδωνη Γεωργιάδη στην κυβέρνηση, με ποσοστό 68% να τη χαρακτηρίζει αρνητικά. Αρνητικοί είναι όμως οι πολίτες και στη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με ποσοστά 54% και στις δύο περιπτώσεις.