Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/4/13

Την εξανάγκασε σε τεχνητή γονιμοποίησηΓυναίκα που ανάγκασε την έφηβη υιοθετημένη κόρη της να μείνει έγκυος με τεχνητή γονιμοποίηση γιατί ήθελε οπωσδήποτε ένα μωρό για την ίδια καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση στην Βρετανία, σε μια υπόθεση που γεννά ανησυχίες για το πόσο εύκολη είναι τελικά η αγορά σπέρματος.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης που είχαν παραμένει απόρρητα, η κόρη εξαναγκάστηκε να...γονιμοποιήσει τον εαυτό της μόνη της, στο δωμάτιό της επτά φορές σε διάστημα δύο χρόνων από το 2008 όταν ήταν 14 ετών, χρησιμοποιώντας σύριγγες με σπέρμα που η θετή μητέρα της είχε αγοράσει μέσω διαδικτύου από την τράπεζα σπέρματος Cryos στην Δανία.

Τελικά έμεινε έγκυος στα 16 και γέννησε στα 17.

Οι εξαιρετικού χαρακτήρα συνθήκες της εγκυμοσύνης του κοριτσιού αποκαλύφθηκαν όταν μαίες υποπτεύθηκαν την μητέρα, η οποία απαγόρευε στην κόρη της να έρθει σε επαφή με το νεογέννητο.

«Δεν θέλουμε τίποτε που να δημιουργεί δέσιμο και αλληλεξάρτηση μεταξύ τους», είπε η μητέρα σε μια από τις μαίες όταν εκείνη πρότεινε πως το κορίτσι καλό θα ήταν να θηλάσει το μωρό. Έπειτα από μια σειρά ανάλογων περιστατικών, οι μαίες ενημέρωσαν τις κοινωνικές υπηρεσίες και η αστυνομία επενέβη τον Ιούλιο του 2011.

Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2012, αλλά αποκαλύφθηκε τώρα.