Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/4/13

''ΛΑΔΩΘΗΚΕ'' ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ Ο ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ ;Σκληρό χτύπημα στον πρώην πρόεδρο της γαλλικής δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί αποτελούν οι αποκαλύψεις Γαλλολιβανέζου επιχειρηματία ότι τα 50 εκατ. ευρώ που έδωσε ο Μουαμάρ Καντάφι για την προεκλογική εκστρατεία του τέως προέδρου της Γαλλίας το 2007 εκτός από τον Σαρκοζί είχαν ως παραλήπτη και τον πρώην υπουργό...
Εσωτερικών της Γαλλίας Κλοντ Γκεάν.

Σε τραπεζικό λογαριασμό του κ. Γκεάν βρέθηκε το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ, γεγονός που έχει προκαλέσει αναταραχή στη γαλλική κοινή γνώμη. Ο κ. Γκεάν ήταν ίσως ο στενότερος συνεργάτης του κ. Σαρκοζί, το alter ego του πρώην προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας. Στην αρχή της προεδρικής θητείας του κ. Σαρκοζί ο κ. Γκεάν ήταν διευθυντής του προεδρικού γραφείου και στη συνέχεια ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών. 

Οι αποκαλύψεις του γαλλολιβανέζου επιχειρηματία, Ζιαντ Τακιεντίν στο οικονομικό κανάλι "BFM" έσκασαν σαν «βόμβα» στην υπόθεση χρηματισμού από τον Καντάφι της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί. Ο Τακιεντίν έχει επανειλημμένα χρησιμοποιηθεί από τις γαλλικές αρχές ως μεσάζων στις επαφές με τον αραβικό κόσμο .

Ο γαλλολιβανέζος επιχειρηματίας είναι ο πρώτος που εμπλέκει στην υπόθεση τον Κλοντ Γκεάν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είχε σειρά επαφών με τον Λίβυο διπλωμάτη Μπασίρ Σαλέχ, το δεξί χέρι του Καντάφι που είχε φυγαδευτεί στη Γαλλία πριν από την πτώση του τέως Λίβυου ηγέτη και ο οποίος χρειάσθηκε να φύγει επειγόντως προς άγνωστη κατεύθυνση λόγω «κόκκινης κάρτας» στην Ιντερπόλ. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, οι αμφιλεγόμενες δοσοληψίες γίνονταν ιδιοχείρως σε μετρητά ή μέσω τραπεζικών συναλλαγών. 

Για τον Σαρκοζί, πάντως, ένα είναι σίγουρο: τα μπλεξίματά του με τη Δικαιοσύνη είναι προφανές ότι δεν έχουν τελειώσει με την  κυβέρνηση Ολάντ να τρίβει τα χέρια της...
Πηγή : protothema.gr