Σελίδες

Thessaloniki video tour

28/2/13

Διαδηλώνουν και πάλι ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική

Στους δρόμους θα βγουν και πάλι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής και μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων για να διαδηλώσουν...
ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, στις Σκουριές. Η συνάντηση προγραμματίστηκε για το Σάββατο 11 το πρωί, στη Μεγάλη Παναγιά.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Επί δέκα μέρες και με αφορμή τα γεγονότα της 17ης Φεβρουαρίου, βρισκόμαστε και πάλι στο επίκεντρο. Καθημερινά βλέπουμε και ακούμε πολλά. Είδαμε τα πρόσωπά μας στα δελτία των οχτώ. Είδαμε τα χωριά μας στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Είδαμε …άλλους, να μιλούν για μας. Να αγανακτούν για μας. Να οργίζονται για μας.
Είδαμε την ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, να κρύβεται πίσω από μαζικούς αγώνες και «αυτόκλητους μεσσίες». Είδαμε τις μάσκες της καταστροφολογίας, να κρύβουν τα πρόσωπα. Είδαμε πολιτικούς και παράγοντες να υψώνουν την φωνή των ....κατοίκων. Είδαμε το «παιχνίδι των σκιών».
Ήρθε η ώρα να ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ.
Εμείς δεν κρυβόμαστε, πίσω από τεχνητούς φόβους και συνθήματα. Δεν υψώνουμε την φωνή μας για να «ψιθυρίσουμε» την καταστροφή.
Είμαστε εδώ. ΠΑΡΟΝΤΕΣ. Δείχνουμε τα πρόσωπά μας. Σας κοιτάμε στα μάτια. Έχουμε ονοματεπώνυμο. Έχουμε ταυτότητα. Είμαστε εργαζόμενοι. Είμαστε κάτοικοι της περιοχής. Είμαστε η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΒΑ Χαλκιδικής.
Είμαστε εμείς αλλά και ο καθένας χωριστά. Ζούμε εδώ, εργαζόμαστε εδώ. Επενδύουμε εδώ. Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας εδώ. Δίνουμε τον δικό μας αγώνα, για το αυτονόητο δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή εργασία, το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών μας σε μια αξιοπρεπή ζωή, το αυτονόητο δικαίωμα των οικογενειών μας για ένα καλύτερο μέλλον. Το αυτονόητο δικαίωμα της περιοχής μας για ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Ήρθε η ώρα να σταματήσουν τα ψέματα και να βγει στο φως η αλήθεια. Η αλήθεια των κατοίκων. Η αλήθεια των πολιτών. Η αλήθεια των παιδιών, των μανάδων, των γιαγιάδων. Η αλήθεια όλων αυτών που «σίγησαν», για να αφήσουν την φωνή της λογικής να ακουστεί, και τις ΠΡΑΞΕΙΣ να μιλήσουν.
Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ. ΧΡΥΣΟΣ είναι οι φωνές μας. Οι φωνές των κατοίκων της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΤΗΣ «ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ».
Απέναντι στην μιζέρια, και την «καταστροφή», εμείς υψώνουμε τις φωνές μας , για να γιορτάσουμε. Όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά.
Ενώνουμε τις φωνές μας για να γιορτάσουμε την ΑΝΑΠΤΥΞΗ, την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, την ΕΡΓΑΣΙΑ, την ΕΥΗΜΕΡΙΑ.
Δεν νοιώθουμε την ανάγκη να απαντήσουμε σε κανέναν. Δεν έχουμε την ανάγκη να διαμαρτυρηθούμε για τίποτα.
Εμείς οι ΚΑΤΟΙΚΟΙ της ΒΑ Χαλκιδικής, νοιώθουμε απλά την ανάγκη να σας δούμε στα μάτια και να γιορτάσουμε μαζί την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ μας από την…… ΜΙΖΕΡΙΑ.
Σας περιμένουμε το Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 11 π.μ.
Στην διασταύρωση της Μεγάλης Παναγίας».