Πιο αναλυτικά, ο υπουργός ανέφερε ότι «προσπαθούμε από τη μια πλευρά να βελτιώσουμε την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων μας και από την άλλη να απελευθερώσουμε τους αγρότες από την υπάρχουσα γραφειοκρατία».
Ο κ. Τσαυτάρης σημειώνει ότι η κυβέρνηση εξετάζει, ως πιθανή λύση, την πρακτική του «single window», ενός, δηλαδή, κεντρικού φορέα που θα χειρίζεται όλα τα ζητήματα, απαλλάσσοντας τον παραγωγό από την υποχρέωση να περάσει από πολλές υπηρεσίες.
Και αναφέρει ως παράδειγμα τα προγράμματα επιμόρφωσης των γεωργών στη χρήση οικολογικών τρόπων παραγωγής, ώστε να μπορέσουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε υψηλότερες κατηγορίες και να επιτύχουν υψηλότερες τιμές.
Ο κ. Τσαυτάρης αποδίδει ιδιαίτερη σημασία και στη σύνδεση της γεωργικής παραγωγής με τον τουρισμό. Ζητά λοιπόν, όπως επισημαίνει η «Der Tagesspiegel am Sonntag», από τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα να χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα.
Η εφημερίδα αναδεικνύει ακόμη το πρόγραμμα, με βάση το οποίο το κράτος παρείχε τη δυνατότητα σε περίπου 10.000 άνεργους νέους να λάβουν φθηνά δάνεια προκειμένου να ξεκινήσουν επιχειρήσεις στον τομέα της αγροτικής παραγωγής.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ