Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/11/12

Ξεκίνησαν ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν



Ο υπουργός Εξωτερικών του Αφγανιστάν ξεκίνησε σήμερα συνομιλίες με την Πακιστανή ομόλογό του στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επίτευξη συμφωνίας με στόχο τον τερματισμό της δράσης των Ταλιμπάν στη χώρα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ο Ζαλμάι Ρασούλ έφθασε στο Ισλαμαμπάντ δύο εβδομάδες μετά την αποφυλάκιση από τις πακιστανικές Αρχές εννέα ηγετών των Ταλιμπάν σε μία κίνηση καλής θέλησης υπέρ της ειρηνευτικής διαδικασίας της Καμπούλ. Το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι ο Ρασούλ και η ομόλογός του Χίνα Ραμπανί Χαρ συζήτησαν θέματα που αφορούν «την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή», χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Όπως αναμένεται, ο Αφγανός υπουργός θα επιδιώξει την αποφυλάκιση περισσότερων κρατουμένων Ταλιμπάν, συμπεριλαμβανομένων και ανώτατων αξιωματούχων. Το Πακιστάν θεωρείται ότι έχει συλλάβει και κρατάει δεκάδες ταλιμπάν, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπ΄αριθμόν δύο στην ιεραρχία της οργάνωσης μουλάς, Αμπντούλ Γκανί Μπαραντάρ, ο οποίος συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2010 στο Καράτσι.