Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/11/12

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο



Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο διοργανώνουν το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου διάφορες αντιρατσιστικές οργανώσεις. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 12.00 το μεσημέρι στην πλ. Κύπρου στην Καλλιθέα.


Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Το τελευταίο διάστημα στην Καλλιθέα, εκδηλώθηκε ένα από τα πιο σοβαρά κρούσματα ρατσιστικής βίας. Οκτώ μέλη φασιστικής συμμορίας επέδραμαν στη γειτονιά του Ιπποδρόμου. Έσπασαν πόρτες και εισέβαλαν σε σπίτια Αιγυπτίων συμπολιτών μας. Ξυλοκόπησαν ανηλεώς μπροστά στα μάτια των τρομαγμένων παιδιών τους, μετανάστες, γείτονες και φίλους που τούς συμπαραστέκονταν. Στην ομάδα εφόδου συμμετείχε και αστυνομικός που οπλοφορούσε. Έβγαλε το όπλο του και άρχισε να σπάει κεφάλια με τη λαβή του. Όταν εμφανίστηκε η Αστυνομία, επέδειξε προκλητικά την αστυνομική του ταυτότητα και οι συνάδελφοί του τον άφησαν... ελεύθερο! Παράλληλα, στα όρια Π.Φαλήρου-Ν. Σμύρνης άλλος ένας μετανάστης από το Μπαγκλαντές έγινε θύμα άγριας ρατσιστικής επίθεσης από φασιστική ομάδα.
Την ίδια στιγμή ο συμπολίτης μας οικοδόμος, αγωνιστής Νίκος Κατσίφης δικάζεται στην Ευελπίδων “ως τρομοκράτης” αφού είχε το θράσος” να επιδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του συμμετέχοντας σε αντιρατσιστική διαδήλωση στην Καλλιθέα, τον περασμένο Μάη.

Δύο στιγμές της σύγχρονης πραγματικότητας στην πόλη μας, δύο αποκρουστικές όψεις της σύγχρονης ιστορίας στη χώρα μας: φασισμός-καταστολή.

Ο αγωνιζόμενος λαός της Καλλιθέας και των γύρω περιοχών διαμηνύει στους νοσταλγούς της ναζιστικής βαρβαρότητας ότι η προσπάθειά τους να διασπείρουν τον τρόμο στην περιοχή, πέφτει στο κενό. Ούτε η φασιστική τρομοκρατία ούτε η κρατική καταστολή θα μπορέσουν να ανακόψουν την αντίσταση του λαού στον αγώνα για ζωή.

Αντίθετα, θα εξακολουθούν να μας βρίσκουν απέναντί τους, ντόπιους και μετανάστες, αφού το μόνο που καταφέρνουν είναι να δυναμώνουν τους κοινούς μας αγώνες ενάντια στη φτώχεια, την καταστολή και το ρατσισμό.
  -Στεκόμαστε στο πλευρό των μεταναστών εργατών και παλεύουμε μαζί για τα δικαιώματά τους.
  -Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας, στους αγώνες τους ενάντια στις απολύσεις και την εξαθλίωση.
  -Στηρίζουμε τους αγώνες των εκπαιδευτικών ενάντια στην κατεδάφιση του δημόσιου σχολείου.
  -Ούτε σπιθαμή ζωτικού χώρου δε χαρίζουμε στους φασίστες.
  -Ούτε έναν αγωνιστή δεν αφήνουμε μόνο του απέναντι στη βία του κράτους.

Απαντάμε με το πιο ισχυρό όπλο που διαθέτουμε,
την αλληλεγγύη και τους συλλογικούς μας αγώνες.

Καλούμε το λαό της Καλλιθέας και των γύρω περιοχών σε ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ενάντια στο ΦΑΣΙΣΜΟ και την ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, το Σάββατο, 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ Προσυγκέντρωση: πλατεία Κύπρου της Καλλιθέας, στις 12 το μεσημέρι

Τη διαδήλωση συνδιοργανώνουν και καλούν σε αυτή :

-Πρωτοβουλία Καλλιθέας Ενάντια Στο Φασισμό Και Τη Ρατσιστική Βία

-Πρωτοβουλία Νέας Σμύρνης Ενάντια σε Φασισμό, Ρατσισμό, Κρατική Καταστολή

-ΕΛΜΕ Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου

-Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας

Η πορεία θα κατευθυνθεί στη Νέα Σμύρνη για να δώσει το μήνυμα του κοινού μετωπικού αγώνα με τις γειτονικές περιοχές και τις αντιφασιστικές πρωτοβουλίες που οργανώνονται σε κάθε γειτονιά.





zougla.gr