Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/11/12

Aπειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει μέσα στο ΙΚΑ Βόλου




Ένας απεγνωσμένος ηλικιωμένος απειλούσε να αυτοκτονήσει μέσα στο ΙΚΑ Βόλου, διότι του έκοψαν την αναπηρική σύνταξη.

Τα έγγραφα που είχε καταθέσει δεν δικαιολογούν αναπηρική σύνταξη, απαντούν στελέχη του ΙΚΑ υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι έχουν αυστηροποιηθεί πλέον τα κριτήρια με τη λειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), έτσι ώστε να μη λαμβάνει ο καθένας αναπηρική σύνταξη για «ψύλλου πήδημα».

Εκτός εαυτού, ο ενδιαφερόμενος μετέβη χθες στις υπηρεσίες του ΙΚΑ, απειλώντας ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του και ότι με αυτήν την απόφαση ουσιαστικά «τον στέλνουν στο τέλος».

Μάταια οι υπάλληλοι προσπαθούσαν να του εξηγήσουν ότι η διαδικασία είναι καθορισμένη και ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις τις οποίες ο ίδιος δεν πληρούσε, αφού -όπως υποστηρίζουν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ- δεν προσκόμισε κανένα έγγραφο που να πιστοποιεί νοσηλεία ή ότι λαμβάνει θεραπευτική αγωγή που να συνεπάγεται αδυναμία εργασίας και επιβίωσης. Τελικά, οι υπάλληλοι κατάφεραν να τον καθησυχάσουν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι γενικότερα τα κριτήρια, εκτός από τους χρόνια πάσχοντες και ειδικές κατηγορίες ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή έχουν υποστεί σωματικές βλάβες λόγω εργατικών ατυχημάτων, έχουν γίνει πολύ αυστηρά.

Πηγή: Ταχυδρόμος