Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/11/12

Επίπεδο ρεκόρ για την ανακύκλωση χάλυβα το 2011


Ο ρυθμός ανακύκλωσης χάλυβα στις ΗΠΑ το 2011 έφτασε στο ρεκόρ του 92% σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ανακύκλωσης Χάλυβα (SRI), με περισσότερους από... 85 εκατ. τόνους χάλυβα να έχουν χρησιμοποιηθεί, μια αύξηση περίπου 10 εκατ. τόνων συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

"Αυτό το υψηλό επίπεδο κατανάλωσης scrap είναι μια αντανάκλαση της δέσμευσης της βιομηχανίας χάλυβα της Βόρειας Αμερικής για εξοικονόμηση ενέργειας", λέει ο διευθυντής του Ινστιτούτου SRI.

"Η χρήση χάλυβα σε καθημερινά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων συσκευασιών, συσκευών, αυτοκινήτων και κατασκευών, εξασφαλίζει ποιότητα και παράλληλα υποστηρίζει τη διαχείριση προϊόντων, γνωρίζοντας ότι αυτά συνήθως ανακυκλώνονται μετά τη χρήση τους, χάρη στο χάλυβα", προσθέτει ο ίδιος.

Το SRI αναφέρει ότι η ανακύκλωση χάλυβα από συσκευασίες άγγιξε το 70,8%, με περισσότερους από 1,5 τόνους χάλυβα να έχουν ανακυκλωθεί ενώ το επίπεδο για την ανακύκλωση από αυτοκίνητα φτάνει το 94,5%.

"Παρότι ο χάλυβας παραμένει το υλικό το οποίο ανακυκλώνεται περισσότερο απ΄ όλα στη Βόρεια Αμερική υπάρχει ακόμα περιθώριο για μεγαλύτερη πρόοδο", λέει ο διευθυντής του SRI, Gregory Crawford.