Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/8/12

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει υπό το φως της πανσελήνου


Ανοίγει επίσημα απόψε, στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 21.00, η αυλαία των εκδηλώσεων που διοργανώνοντα για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης...


Με μια ανοιχτή δωρεάν συναυλία η  Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σηματοδοτεί εντυπωσιακά και σε πλήρη σύνθεση την έναρξη των εκδηλώσεων, παρουσιάζοντας 12 κορυφαία έργα του διεθνούς ρεπερτορίου και γιορτάζει με την πόλη κάτω από το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι, που συμμετέχει κι αυτό στην εκδήλωση, εμφανιζόμενο για δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα. Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Αλέξανδρος Μυράτ. Έργα που θα παρουσιαστούν στο κοινό είναι των Suppe, Mozart, Rossini, Offenbach, Chabrier, Bach, Strauss, Elgar, Khachaturian, Pachelbel και Stravinsk. Παράλληλα την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στα μουσεία της πόλης με αφορμή την έναρξη του εορτασμού 2012 . Συγκεκριμένα το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Αίθριο Μουσείου) συμμετέχει στις εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης "Μουσικές στα μνημεία και τα μουσεία της πόλης"  και σε συνεργασία με το art café του Μουσείου Terra Antiqua, οργανώνει στον αίθριο του χώρο, συναυλία με το γυναικείο πολυφωνικό σύνολο οι STRINGLESS.
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει με μια συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκη με τους Ανδρέα Καρακότα και Plaza Ensemble με έντεχνη μουσική ελλήνων συνθετών. Στην Πλατεία της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς  θα πραγματοποιηθεί το  Πικ νίκ Urban Festival με συναυλίες και θερινό σινεμά σε συνεργασία και με το Πειραματικό Εργαστήριο Μελέτης και Έρευνας για την Πολιτική, την Οικονομία και τον Πολιτισμό "Parenthesis".