Σελίδες

Thessaloniki video tour

15/3/12

Πυρ ομαδόν από την Αριστερά για το ψαλίδι στους μισθούς


 Πυρ ομαδόν από την Αριστερά για το ψαλίδι στους μισθούς

  • 0
     





Την πλήρη αντίθεσή τους στην κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και τις μειώσεις μισθών εξέφρασαν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜ. ΑΡ.), σχολιάζοντας την ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας για τις αλλαγές στις αμοιβές του ιδιωτικού τομέα που περιλαμβάνονται στο δεύτερο μνημόνιο.
 Για σφαγή μισθών, επιδομάτων και κλαδικών συμβάσεων κάνει λόγο το ΚΚΕ.
«Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παραδοθούν στο σφαγείο των ατομικών συμβάσεων. Σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο έχουν χρέος να απορρίψουν τους εκβιασμούς των καπιταλιστών, της συγκυβέρνησης και τα πλαστά διλήμματα του εργοδοτικού συνδικαλισμού», τονίζει. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν «στον ταξικό αγώνα» και να αποκρούσουν την επίθεση.
Και υπογραμμίζει: «Η εργατική τάξη παράγει τον πλούτο, δεν πρέπει να ανεχθεί να ζει με την ανεργία και την εξαθλίωση προκειμένου να υπάρχει ανάπτυξη των κερδών των εκμεταλλευτών τους. Πανεργατικό μέτωπο και αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ, για να βάλουμε φρένο, για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας και της ΕΕ».
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι πανηγυρίζει για το PSI, την ίδια στιγμή που με μια εγκύκλιο «έρχεται να ισοπεδώσει τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, προωθώντας τις ατομικές συμβάσεις, τις νέες μειώσεις σε μισθούς, την ουσιαστική κατάργηση των επιδομάτων, σε πλήρη σύμπνοια με τις χρόνιες επιδιώξεις των εργοδοτών και του ΣΕΒ».
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν έχουν κανένα δικαίωμα να καταστρέφουν τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, να δημιουργούν στρατιές ανέργων και φτωχών και να βαφτίζουν αυτή τους την πολιτική, «σωτηρία» για τη χώρα και «μονόδρομο»».
Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δ. Χατζησωκράτης καυτηρίασε τις εξελίξεις στα εργασιακά, καθώς, όπως τόνισε, μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα 14επιδόματα του ΟΑΕΔ, έρχεται και η εγκύκλιος για τις δραματικές μειώσεις των αποδοχών όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που ξεκινούν από το 22% και φτάνουν ως το 47%.
«Καμιά συγγνώμη από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, όταν σήμερα μαζί με τους μισθούς πείνας για όλους, καταδικάζονται οι νέοι και νέες μας, οι μισοί να μη βρίσκουν δουλειά και οι μισοί να παίρνουν 22 ευρώ τη μέρα!», επισημαίνει ο κ. Χατζησωκράτης.