Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/3/12

Επτά στους δέκα Ιταλούς δε θα πάνε διακοπές το Πάσχα


 Επτά στους δέκα Ιταλούς δε θα πάνε διακοπές το Πάσχα

  • 0
      
«Μόνον τρεις ιταλοί στους δέκα πρόκειται να πάνε διακοπές φέτος για το καθολικό Πάσχα», σύμφωνα με έρευνα της ένωσης καταναλωτών Adoc, λόγω οικονομικών δυσκολιών.
  Ακόμη και μεταξύ των «τυχερών» οι οποίοι μπόρεσαν να προγραμματίσουν ταξίδι αναψυχής, πάνω από το 50% δεν πρόκειται να ξεπεράσει την μια διανυκτέρευση εκτός σπιτιού.
Κύρια αιτία, η αδιάκοπη αύξηση της τιμής της βενζίνης: για να γεμίσει, κανείς, το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του, κατά μέσο όρο, χρειάζεται δεκατέσσερα ευρώ περισσότερα από τον Μάρτιο του 2011.
Σε ότι αφορά τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους, το 36% των ταξιδιωτών δεν πρόκειται να ξοδέψει πάνω από διακόσια ευρώ, ενώ μόνο το 19% θα ξεπεράσει τα τετρακόσια ευρώ.
Οι προσφορές του αγροτουρισμού καταφέρνουν να δελεάσουν όλο και περισσότερους Ιταλούς, ενώ οι πελάτες στα εστιατόρια αναμένεται να μειωθούν κατά 10% σε σχέση με πέρυσι και η επιλογή του «οικονομικού σάντουιτς», έτοιμου από το σπίτι, σημειώνει αύξηση του 7%.
Το 62% των ιταλών που θα διαλέξει να τιμήσει το λαϊκό ρητό «Natale con I tuoi e Pasqua con chi vuoi» («Χριστούγεννα με τους δικούς σου και Πάσχα με όποιον θέλεις») θα παραμείνει εντός συνόρων, ενώ το 26% θα αρκεσθεί σε μια απλή, μονοήμερη εκδρομή.