Η υπερθέρμανση του πλανήτη περιορίζει την παραγωγή της αγαπημένης σε μικρούς και μεγάλους σοκολάτας! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιοποίησε..
.
η αμερικανική «The Times», η παραγωγή σοκολάτας κινδυνεύει να περιοριστεί εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ο καρπός του κακάο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στη θερμότητα και οι μεγαλύτερες καλλιέργειες παγκοσμίως βρίσκονται στη Δυτική Αφρική, όπου υπολογίζεται ότι η θερμοκρασία θα αυξηθεί κατά 2,3 βαθμούς Κελσίου..
Συνεπώς η παραγωγή αναγκαστικά θα περιοριστεί και αν λάβουμε υπόψη ότι ήδη οι καλλιέργειες και οι πρακτικές που εκεί ακολουθούνται δεν είναι βιώσιμες, γίνεται αντιληπτό ότι η παραγωγή της σοκολάτας θα μειωθεί δραματικά τα επόμενα 40 χρόνια.
Όπως είναι γνωστό κάθε μείωση στην ποσότητα της παραγωγής οποιουδήποτε προϊόντος δημιουργεί αντιστρόφως ανάλογη αύξηση της τιμής του. Το ίδιο, δυστυχώς, αναμένεται να γίνει και με τη σοκολάτα, την οποία σε λίγα χρόνια θα πληρώνουμε "χρυσή" για να τη γευτούμε!