Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/1/12

Bόλος: Αναστηλώνεται η Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς


Υπογράφηκε την Κυριακή στο Βόλο η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του εορτάζοντος μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού για την αναστήλωση της κατεστραμμένης από το σεισμό του 1980 Ιεράς Μονής Παναγίας Κάτω Ξενιάς Μαγνησίας.

Η Σύμβαση αφορά στην μεταβίβαση αρμοδιότητας για την υλοποίηση του έργου από την Μητρόπολη, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που θα ενεργήσει ως «Δικαιούχος» και «Φορέας Υλοποίησης» για το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ στο οποίο θα υποβληθεί το έργο για ένταξη.

Το υπόψη έργο που είναι πλήρως ώριμο, μετά την υπογραφή και της εν λόγω Προγραμματικής Σύμβασης, υποβλήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και έλαβε τη σύμφωνη γνώμη του, απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξή του στο πλαίσιο της Πρόσκλησης 85 του Ε.Π.ΑΝ.
Το έργο αφορά στην δημιουργία - ενίσχυση - αναβάθμιση των απαραίτητων υποδομών, για την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, μέσω της αξιοποίησης και ανάδειξης ενός εκ των πλέον σημαντικών πολιτιστικών πόρων της Θεσσαλίας.

Η ανάληψη της ευθύνης υλοποίησης του έργου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, γίνεται επειδή η συγκεκριμένη Ιερά Μονή, αποτελεί πολιτιστικό χώρο περιφερειακής εμβέλειας, η περαιτέρω ανάδειξη του οποίου θα συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης.

Η εμβέλεια της εν λόγω Ιεράς Μονής, υπερβαίνει το καθαρά τοπικό επίπεδο και εκτείνεται σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας και για το λόγο αυτό, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι οι πλέον αρμόδιες για την εκτέλεση του σημαντικού αυτού έργου.





zougla.gr