Σελίδες

Thessaloniki video tour

21/12/11

Βιαστής μόλις βγήκε από τη φυλακή κέρδισε το Lotto!

Βιαστής μόλις βγήκε από τη φυλακή κέρδισε το Lotto!
Από ένα περίεργο παιχνίδι της τύχης ο Iorworth Hoare, έγινε διάσημος στη Βρετανία. Ο
59χρονος είχε καταδικαστεί και βιασμό, ωστόσο την μέρα που βγήκε από τη φυλακή το 2004, αγόρασε ένα Lotto, το οποίο του χάρισε 8,6 εκατομμύρια ευρώ! Λίγο καιρό αργότερα αποφάσισε να επενδύσει ένα μέρος των χρημάτων του, αγοράζοντας μια έπαυλη έξι υπνοδωματίων στο Newcastle, στην τιμή των 836.000 ευρώ.


Στην ιδέα όμως ότι κάποιος που είχε καταδικαστεί για βιασμό θα γινόταν ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, οι γείτονες ξεσηκώθηκαν και αποφάσισαν να του δείξουν ότι είναι ανεπιθύμητος στην περιοχή.Μάλιστα, πριν από τρείς μήνες άγνωστοι έγραψαν απειλητικά μηνύματα στην πόρτα του, υποχρεώνοντας τον Hoare, να βρει μεσιτικό γραφείο προκειμένου να πουλήσει το πολυτελές σπίτι, το οποίο θα αλλάξει χέρια έναντι 711.000 ευρώ.

Ο 59χρονος από τη μέρα που βγήκε από τη φυλακή έχει δεχθεί πολλές απειλές για τη ζωή του, ενώ το 2006 άγνωστος του είχε βάλει στο κουτί του ταχυδρομείου σφαίρες και μια επιστολή με το μήνυμα:«Ή θα φύγεις ή θα προσλάβουμε κάποιον που θα χρησιμοποιήσει πραγματικά πυρά». Φαίνεται ότι μετά από όλα αυτά ο Iorworth Hoare, αποφάσισε να αλλάξει χώρα, χρησιμοποιώντας ως «διαβατήριο» τα χρήματα που είχε κερδίσει από το «χρυσό» λαχείο.

Έτσι το 2008 προσπάθησε να εγκατασταθεί στη Γαλλία, άλλα οι αρχές έβαλαν φρένο στα όνειρά του όταν τον ενημέρωσαν ότι του επιτρεπόταν να «βγάζει» μόλις 10.355 ευρώ το μήνα εξαιτίας των όρων αποφυλάκισής του. Το «μπλόκο» των γάλλων έκανε έξαλλο τον 59χρονο, ο οποίος φέρεται να δήλωσε σε γνωστούς του ότι έχει κουραστεί να έχει συνεχώς «τα μάτια στην πλάτη του».