Σελίδες

Thessaloniki video tour

19/12/11

Αυτοκινούμενα οχήματα απο την google

Αυτοκινούμενα οχήματα απο την google
Πατέντα για τεχνολογίες που θα επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να
παίρνουν τον έλεγχο του τιμονιού από τους ανθρώπους απονεμήθηκε στη Google από το αμερικανικό γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.
Η πατέντα της Google, με τίτλο Μετάβαση Οχήματος Μεικτής Λειτουργίας σε Αυτόνομη Λειτουργία, περιγράφει πώς το όχημα αντιλαμβάνεται πού βρίσκεται ώστε να αρχίσει να οδηγεί μόνο του.

 Αυτόνομα οχήματα τα οποία έχουν διανύσει στην Καλιφόρνια πάνω από 1.600 χιλιόμετρα χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση και ακόμα 257.000 χιλιόμετρα με περιορισμένη βοήθεια του οδηγού, δημιούργησε η Google. Πρόκειται για ένα στόλο από τροποποιημένα Toyota Prius και Audi ΤΤ.  

Από τη διάσημη γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ του Σαν Φρανσίσκο, μέχρι τον αυτοκινητόδρομο 1 που συνδέει το Λος Άντζελες με το Σαν Φρανσίσκο, τα αυτοκίνητα της Google δεν είναι σπάνιο θέαμα την τελευταία διετία.

Tα ρομποτικά αυτοκίνητα της εταιρείας ελέγχουν ανά πάσα στιγμή τη θέση τους στους χάρτες του Google Maps, μια υπηρεσία που θα μπορούσε να αποκτήσει στο μέλλον κρίσιμο ρόλο στην αυτοκίνηση.

Οι ειδικοί επισημαίνουν: «H Google πιστεύει ότι η τεχνολογία υπάρχει ήδη και θα αρχίσει να εμφανίζεται σε αυτοκίνητα στο προσεχές μέλλον» σχολίασε στο BBC ο Άλαν Γούντγουορντ, καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ στη Βρετανία.

«Ήδη έχουμε συστήματα που παρκάρουν τα αυτοκίνητα για λογαριασμό μας και φρενάρουν αυτόματα. Το επόμενο προφανές βήμα είναι τα αυτοκίνητα που αναλαμβάνουν την οδήγηση ρουτίνας».

«Η Google έχει χρηματοδοτήσει πολλές τέτοιου είδους έρευνες σε πανεπιστήμια. Δεν προκαλεί έκπληξη ότι, εφόσον πιστεύουν ότι υπάρχουν μεγάλες προοπτικές, σπεύδουν να κατοχυρώσουν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.