Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/12/11

ΗΠΑ:''Φρικτά και κατακριτέα όσα είπε ο Τσάβεζ''

ΗΠΑ:Φρικτά και κατακριτέα όσα είπε ο Τσάβεζ
Οι Η.Π.Α. απέρριψαν τα σχόλια του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβεζ
 σύμφωνα με τα οποία παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να έχουν αναπτύξει μια ειδική τεχνολογία που να προκαλεί καρκίνο σε νυν και πρώην ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

 «Οι ισχυρισμοί του είναι φρικτοί και κατακριτέοι. Δεν αξίζουν καμία περαιτέρω απάντηση», τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ.Την Τετάρτη, ο Τσάβεζ τόνισε στη διάρκεια ομιλίας του σε στρατόπεδο της χώρας του πως είναι πολύ περίεργο που ο καρκίνος έχει προσβάλλει αρκετούς Αριστερούς ηγέτες της Λατινικής Αμερικής. Με αφορμή την πρόσφατη είδηση της εμφάνισης καρκίνου στον θυρεοειδή της προέδρου της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντεζ, εξήγησε πως θα ήταν δύσκολο μια χώρα να έχει αναπτύξει μια τέτοια τεχνολογία, ωστόσο ξεκαθάρισε πως τα κρούσματα της ασθένειας προκαλούν μεγάλη έκπληξη και καχυποψία (υπονοώντας ενδεχόμενη εμπλοκή των Η.Π.Α.).

 Μέχρι στιγμής έχουν προσβληθεί από καρκίνο εκτός από την 58χρονη πρόεδρο της Αργεντινής, ο 66χρονος πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ιγκνάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, ο 60χρονος πρόεδρος της Παραγουάης, Φερνάντο Λούγκο καθώς και ο 57χρονος Ούγκο Τσάβεζ.