Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/12/11

Σε επιφυλακή η Τροχαία για την έξοδο των Θεσσαλονικέων που φεύγουν με… ΚΤΕΛ!

Σε επιφυλακή βρίσκονται η τροχαία της Θεσσαλονίκης, αλλά και των πόλεων της Βόρειας Ελλάδας για την έξοδο των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς. Η κρίση, πάντως, ώθησε πολλούς να ταξιδέψουν φέτος με το ΚΤΕΛ, όπου η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη…

 
Οι προβλέψεις για νέο κύμα χιονιά ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στις μετακινήσεις. Για το λόγο αυτό, η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και αν κινηθούν προς ορεινούς προορισμούς να έχουν απαραίτητα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Το κύμα εξόδου των Θεσσαλονικέων από τα διόδια των Μαλγάρων, αλλά και προς τη Χαλκιδική, μέχρι και χθες ήταν υποτονικό, καθώς δεν κινήθηκε μεγάλος όγκος αυτοκινήτων. Όπως εκτιμούν οι άνδρες της Τροχαίας η φετινή έξοδος δεν θα θυμίζει σε τίποτα, όσον αφορά τον αριθμό των αυτοκινήτων που θα εγκαταλείψουν την πόλη, παλαιότερες χρονιές, αφού η κρίση κρατά τους περισσότερους στα σπίτια τους.
Στα εθνικά οδικά δίκτυα υπάρχει ήδη συνεχής κίνηση περιπολικών οχημάτων, ενώ συνεργεία της Τροχαίας πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους όσον αφορά την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και την αυξημένη ταχύτητα.
Τα μέτρα της τροχαίας θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να επιστρέψουν στις πόλεις και οι τελευταίοι εκδρομείς, μετά τον εορτασμό των Θεοφανείων.

ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕ ΚΤΕΛΤην ίδια στιγμή, αυξημένη είναι η κίνηση στο σταθμό του ΚΤΕΛ «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη. Από χθες παρατηρείται το «αδιαχώρητο», καθώς οι Θεσσαλονικείς επιλέγουν λόγω της κρίσης να μετακινηθούν με τα λεωφορεία, που κοστίζουν φθηνότερα, σε σχέση με τη βενζίνη και τα διόδια.
Η διοίκηση των ΚΤΕΛ έχει προγραμματίσει μάλιστα και έκτακτα δρομολόγια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.