Σελίδες

Thessaloniki video tour

21/12/11

Σπουδές στη Τσεχία

Σπουδές στη Τσεχία
Mέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Τσεχία, έχει μια μακρά
παράδοση στην ποιοτική εκπαίδευση και τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας προσελκύουν πολλούς ξένους φοιτητές. Σπουδάστε στην Τσεχία, για να γνωρίσετε την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, στην καρδιά της Ευρώπης.


Σχετικά με την Τσεχία Ένας διεθνής φοιτητής επιλέγει την Τσεχία λόγω της ίδιας της χώρας, αλλά και επειδή υπάρχουν πολλά προγράμματα σπουδών στην αγγλική γλώσσα, καθώς και το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο από ό, τι σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όντας στο κέντρο της Ευρώπης, η Τσεχία είναι επίσης ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης για ταξίδια σε όλη την Ευρώπη.
 Ταξιδεύοντας μέσα στην ίδια τη χώρα, οι μαθητές μπορούν να δοκιμάσουν τα πάντα από ένα τοπίο το οποίο συνδυάζει ευχάριστα τα βουνά, τα ύδατα, τα λιβάδια και τα δάση, με την έντονη ζωή της πόλης της Πράγας και του Μπρνο. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε ένα παραδοσιακό spa της Τσεχίας.
 Οι ιαματικές πηγές βρίσκονται γύρω από τη χώρα, χάρη στην υψηλή ποιότητα των διάσημων φυσικών ιαματικών πηγών. Το μεγαλύτερο και πιο διάσημο από τα ιαματικά λουτρά Βοημίας είναι το Karlovy Vary (Carlsbad). Η Τσεχία έχει πολλά όμορφα εθνικά πάρκα, όπου τα Krkonose, Podyjí και Šumava είναι τα πιο γνωστά αυτά. Αυτά τα πάρκα είναι ιδανικά για πεζοπορία και περιπάτους μέσα στα μοναδικά δάση και τα ορεινά τοπία. Η Τσεχία είναι επίσης ο ιδανικός προορισμός εάν θέλετε θαλάσσια σπορ.
Φράγματα νερού, τεχνητές δεξαμενές νερού και λίμνες, προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες για διάφορα θαλάσσια σπορ, καθώς και την αλιεία. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα ορεινά τοπία της Τσεχίας είναι τέλεια για σκι και άλλα χειμερινά σπορ. Στην παρούσα μελέτη στον οδηγό της Τσεχίας
 Ένας σημαντικός λόγος για να σπουδάσετε στην Τσεχία, είναι το ευρύ φάσμα των εκπαιδευτικών ευκαιριών που προσφέρονται εδώ. Διαβάστε περισσότερα για τους διαφορετικούς τύπους των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που είναι διαθέσιμα στην Τσεχία, καθώς και μερικές πρακτικές λεπτομέρειες που θα πρέπει να εξετάσετε κατά την προετοιμασία σας για τις σπουδές στην Τσεχία.
Το εκπαιδευτικό σύστημα στην Τσεχία Η Τσεχία έχει μια μακρά ιστορία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πάνω από 600 χρόνια πριν, το πρώτο πανεπιστήμιο ιδρύθηκε στην Πράγα. Το σύστημα της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Τσεχία έχει προσαρμοστεί σύμφωνα με τη διαδικασία της Μπολόνια με την εισαγωγή ενός πιστωτικού συστήματος συμβατό με το ECTS (European Credit Transfer System). Αυτό το σύστημα καθιστά ένα δίπλωμα από την Τσεχία διεθνώς ανταγωνιστικό και συγκρίσιμο. Τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Τσεχία χωρίζονται σε κρατικά, δημόσια και ιδιωτικά.
Η διαφορά μεταξύ των μη-πανεπιστημιακών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων είναι ότι τα μη-πανεπιστημιακά ιδρύματα προσφέρουν κυρίως πτυχία bachelor. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Τσεχία προσφέρεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα: - Τα προγράμματα σπουδών Bachelor (συνήθως 3 χρόνια) - Τα προγράμματα σπουδών Μaster (συνήθως 5 χρόνια) - Τα διδακτορικά προγράμματα σπουδών (συνήθως 3 χρόνια) Τα προγράμματα σπουδών Bachelor και Master είναι διαθέσιμα για τους υποψηφίους που έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή τους και τα διδακτορικά προγράμματα σπουδών είναι ανοιχτά σε αποφοίτους των προγραμμάτων σπουδών Μaster. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Τσεχίας, είναι κανονικά έως τέλη Φεβρουαρίου ή Μαρτίου. Για να γίνουν δεκτοί στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Τσεχίας, οι μαθητές πρέπει να έχουν ολοκληρώσει μια πλήρη δευτεροβάθμια ή πλήρη δευτεροβάθμια-επαγγελματική εκπαίδευση. Όσοι θέλετε να συμμετάσχετε σε ένα πρόγραμμα Master θα πρέπει να έχετε ολοκληρώσει ένα σχετικό πρόγραμμα Bachelor.
Οι φοιτητές υποβάλουν αίτηση απευθείας στον εν λόγω θεσμό. Εάν επιλέξετε να σπουδάσετε στη τσεχική γλώσσα σε ένα δημόσιο ή κρατικό πανεπιστήμιο, οι σπουδές σας στην Τσεχία θα είναι χωρίς δίδακτρα. Τα δημόσια ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χρεώνουν δίδακτρα για τα προγράμματα σπουδών που διδάσκονται σε άλλη γλώσσα εκτός της τσεχικής. Τα δίδακτρα ποικίλλουν ανάλογα με το ίδρυμα και τη σχολή. Κόστος ζωής στην Τσεχία Σε σύγκριση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το κόστος διαβίωσης στην Τσεχία είναι γενικά χαμηλό. Οι δαπάνες φυσικά διαφέρουν, ανάλογα με τον τρόπο ζωής, αλλά το μηνιαίο κόστος για τα τρόφιμα, τη στέγαση και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, γενικά ανέρχεται σε περίπου 350 με 750 δολάρια.