Σελίδες

Thessaloniki video tour

21/12/11

ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ 15 ΕΚΑΤ. ΙΤΑΛΟΙ

Περίπου ένας στους τέσσερις ιταλούς εμφανίζεται χωρίς καμία οικονομική δραστηριότητα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Το 80% των ιταλών που απολαμβάνουν κοινωνικά προνόμια, όπως μειωμένα τιμολόγια ρεύματος, μειωμένα εισιτήρια στα ΜΜΜ, βοηθήματα για παιδικούς σταθμούς...
 
κ.α. εμφανίζεται με μηδενικές οικονομικές δραστηριότητες, χωρίς καταθέσεις ή οικονομικές υποχρεώσεις, ακόμη και αν πρόκειται για υπαλλήλους ή ελεύθερους επαγγελματίες
Πρόκειται για περίπου 15 εκατομμύρια ιταλούς που δηλώνουν το... απόλυτο μηδέν. Είναι αυτό δυνατόν; Αναρωτιούνται οι ιταλικές εφημερίδες. Προφανώς όχι, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Banca d'Italia, το 90% των οικογενειών στην Ιταλία έχουν τουλάχιστον έναν τρεχούμενο λογαριασμό.
Η πάταξη της φοροδιαφυγής που έχει εξελιχθεί σε καρκίνο για την ιταλική οικονομία και στερεί 120 δις ευρώ από το κράτος είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης Μόντι.
Μάλιστα ο υπουργός οικονομικής ανάπτυξης Κοράντο Πασέρα δήλωσε ότι πρόκειται για χρήματα που πραγματικά «έχουν κλαπεί και οφείλουμε να ανακτήσουμε».