Σελίδες

Thessaloniki video tour

21/11/11

Την πόρτα της εξόδου βλέπουν οι οκταμηνίτες του Δήμου Θεσσαλονίκης

Άναψαν και πάλι τα αίματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με αφορμή το θέμα της παρέκτασης που ζητούν οκταμηνίτες συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν και σήμερα στη... 
συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησαν να τους δοθεί το χαρτί της βεβαίωσης ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ώστε στη συνέχεια να εκδικαστεί το αίτημά τους για παράταση του χρόνου εργασίας τους από δικαστήριο των Αθηνών.

Η δημοτική αρχή επέμεινε ότι δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση τώρα για το ποιοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μάλιστα ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης πρότεινε να αναβληθεί η συζήτηση για τις επόμενες ημέρες, οπότε θα έχει ο ίδιος συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για τη ρύθμιση του ζητήματος.

Ο κ. Γκιουλέκας αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα τόνισε ότι οι απαντήσεις του υπουργού Εργασίας αφορούν το δικαίωμα της πρόσληψης νέων συμβασιούχων και όχι την υπόθεση των συγκεκριμένων συμβασιούχων που διαμαρτύρονται. Απαντώντας ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι: «δεν μπορούμε να βασίσουμε την καθαριότητα του Δήμου σε δικαστικές αποφάσεις».

Μετά την επιμονή των εργαζομένων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, έθεσε προς ψήφιση το θέμα του αν καλύπτουν οι εργαζόμενοι πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Τελικά εγκρίθηκε η πρόταση της διοίκησης του Δήμου η οποία υποστηρίζει ότι «οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Η αντιπολίτευση καταψήφισε σύσσωμη την πρόταση της διοίκησης.

Στη συνέχεια τέθηκε προς ψήφιση το δικαίωμα παρέκτασης των εργαζομένων . Η εισήγηση για το θέμα αυτό από την οικονομική επιτροπή κατέληξε στο ότι δεν δίδεται στους συγκεκριμένους εργαζόμενους το δικαίωμα της παρέκτασης. Ακόμη κι αν το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε το δικαίωμα της παρέκτασης οι εργαζόμενοι δεν θα είχαν αρκετές πιθανότητες για να δικαιωθούν στα δικαστήρια των Αθηνών καθώς η απόφαση του Δήμου περί παγίων και διαρκών αναγκών ήταν εναντίον των εργαζομένων.