Σελίδες

Thessaloniki video tour

2/10/11

Απίστευτο! Πουλάνε πόρτα πόρτα βουλγάρικο ψωμί!

Πληθαίνουν καθημερινά οι εισαγωγές ψωμιού από τη Βουλγαρία! Η εισαγωγή ψωμιού άρχισε μεμονωμένα από τους κατοίκους των βορείων συνόρων της χώρας, οι οποίοι...


ταξίδευαν στη γειτονική χώρα ακόμη και για τα καθημερινά ψώνια τους. Σήμερα γίνεται μαζικά και με τον νόμο, αφού η γειτονική χώρα πλέον ανήκει στην ΕΕ!
Όπως αναφέρθηκε στο 31ο πανελλήνιο Συνέδριο των Αρτοποιών που πραγματοποιείται στη Λάρισα, σχεδόν όλες οι γειτονιές της Βόρειας Ελλάδας και φυσικά και η Θεσσαλονίκη, προμηθεύονται ψωμί από τη Βουλγαρία, το οποίο για... διευκόλυνση των καταναλωτών, παραδίδεται κατ’ οίκον.
Βεβαίως το βουλγαρικό ψωμί είναι φθηνότερο από το ελληνικό (ένα κιλό στη γείτονα κοστίζει 50 λεπτά και στη χώρα μας 75-85 λεπτά), όμως ελέγχεται η ποιότητά του. Όπως καταγγέλλουν οι αρτοποιοί τη Βόρειας Ελλάδας, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος υγιεινής και ασφάλειας, κάτι που σημαίνει ότι ουδείς γνωρίζει πού και υπό ποιες συνθήκες παράγεται αυτό το ψωμί. Από πέρυσι ακόμη, όπως καταγγέλλουν οι αρτοποιοί της χώρας, φορτηγάκια με διάφορα προϊόντα περνούν τα σύνορα και πηγαίνουν από χωριό σε χωριό και στις πόλεις και πωλούν ψωμί, μαζί με απορρυπαντικά και είδη κομμωτηρίου!

Πληροφορίες: Μακεδονία της Κυριακής