Σελίδες

Thessaloniki video tour

3/10/11

Η «Θεσσαλονίκη αλλιώς» ταξιδεύει στα Χανιά

Μέχρι την Κρήτη θα ταξιδέψει η «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» λίγο πριν ξεκινήσει τις δράσεις της για τη φετινή χρονιά. Η ομάδα του...

«Θεσσαλονίκη Αλλιώς» θα συμμετάσχει αύριο στην εσπερίδα που διοργανώνει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων με τίτλο «Η ενεργοποίηση του Δημόσιου Χώρου - Celebrating Public Space».
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στο δημόσιο χώρο, με αναφορά στον ίδιο το χώρο και τις δυνατότητες του. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας προβληματισμός, ως προς τους στόχους, τα οφέλη αλλά και τις αντιδράσεις που πηγάζουν γύρω από αυτά, έτσι ώστε να διερευνηθεί η ευρύτερη επιρροή τους στην πόλη, τόσο χωρικά, όσο πολιτιστικά, κοινωνικά και οικονομικά.
Κεντρικός ομιλητής της εσπερίδας θα είναι η ομάδα esterni, μη κερδοσκοπική πολιτιστική ομάδα με έδρα το Μιλάνο της Ιταλίας με πολύχρονη και πολύπλευρη εμπειρία (κοινωνιολογική, καλλιτεχνική, αρχιτεκτονική) γύρω από το δημόσιο χώρο.
Η ομάδα του «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» θα παρουσιάσει τις μέχρι στιγμής δράσεις, τη φιλοσοφία της καθώς και τις σκέψεις για το μέλλον.
thestival