Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/9/11

Ξεκίνησε το ξήλωμα των περιπτέρων (ΦΩΤΟ)

Στην καταγραφή του αριθμού των περιπτέρων που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη θα προχωρήσουν οι υπηρεσίες του δήμου, ώστε «να μπει τάξη, καθώς...

έχει διαπιστωθεί ότι ο συνολικός αριθμός τους εμφανίζεται κατά πολύ μεγαλύτερος του καθορισμένου αριθμού». Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους καθώς ενώ στην πόλη μας προβλέπεται η λειτουργία 988 περιπτέρων, αυτή τη στιγμή έχουμε 1.445 περίπτερα, όπως αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης.
Σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου προχώρησαν στο ξήλωμα του πρώτου από τα συνολικά 14 περίπτερα τα οποία θα απομακρυνθούν από τα πεζοδρόμια της πόλης. Ο κ. Κουράκης δήλωσε ότι «τα επιπλέον 457 περίπτερα που λειτουργούν θα τα ελέγξουμε ώστε να διαπιστωθεί για ποια από αυτά οι ιδιοκτήτες τους έχουν πάψει να ενδιαφέρονται, ποια είναι κλειστά και ποια εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών, ώστε να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα». Επίσης, στο «μικροσκόπιο» του δήμου θα μπούνε και όσα περίπτερα λειτουργούν ως… σούπερ μάρκετ.
Σήμερα το πρωί, τα συνεργεία του δήμου «γκρέμισαν» ένα περίπτερο στην Μητροπόλεως 129-131, απελευθερώνοντας τον κοινόχρηστο χώρο και καθιστώντας ευκολότερη την μετακίνηση των πεζών.
PERIPTERA_3
PERIPTERA
PERIPTERA_4