Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/8/11

ΟΗΕ: ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ



Εγκρίθηκε από την επιτροπή κυρώσεων του ΟΗΕ το αίτημα του Λονδίνου για αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων της Λιβύης αξίας 1,6 δισεκατομμύριων δολαρίων για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τρίπολη, όπως ανακοίνωσε ο πρεσβευτής της Βρετανίας στον...
ΟΗΕ.



Τα χαρτονομίσματα θα παραδοθούν στην κεντρική τράπεζα της Λιβύης, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.
«Αυτά τα χαρτονομίσματα θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των επειγουσών ανθρωπιστικών αναγκών, στην εμπέδωση εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα, στην πληρωμή μισθών εργαζομένων σε σημαντικές θέσεις του δημόσιου τομέα και στην απελευθέρωση ρευστότητας στην οικονομία», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.
Σημειώνεται ότι η Γερμανία επιθυμεί την αποδέσμευση λιβυκών περιουσιακών στοιχείων αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η Γαλλία περίπου 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.
Την ίδια ώρα, αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου ανακοίνωσε ότι η Λιβύη θα αποκαταστήσει τη λειτουργία αρκετών πετρελαιοπηγών μέσα στις επόμενες ημέρες αλλά οι εξαγωγές πετρελαίου θα ξαναρχίσουν σταδιακά.
«Μέσα στις επόμενες ημέρες, αρκετές πετρελαιοπηγές θα επαναλειτουργήσουν» δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Τρίπολη ο Αλι Ταρχούνι, ο οποίος είναι αρμόδιος για το Πετρέλαιο, προσθέτοντας ότι οι εξαγωγές αργού και φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν σταδιακά.
fimotro