Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/6/11

Εκτός κυβέρνησης ΠΓΔΜ ο Milososki

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Antonio Milososki, δεν θα είναι μέλος της νέας κυβέρνησης της χώρας, η οποία θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές, που διεξήχθησαν στις 5 Ιουνίου.


Όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος, η απόφασή του να μη συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση σχετίζεται με προσωπικούς λόγους, καθώς, όπως ανέφερε, επιθυμεί να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια του. Ο κ. Milososki θα παραμείνει βουλευτής και κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων.

Ο 36χρονος Milososki ασκεί τα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ από το 2006 και για ένα χρονικό διάστημα θεωρούνταν στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Nicola Gruevski, και άνθρωπος με επιρροή στο κόμμα VMRO-DPMNE.

Ο Milososki ανέφερε ότι η απόφασή του να μη συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους και πρόσθεσε ότι έχει ενημερώσει εδώ και έξι μήνες τον Nicola Gruevski, για την πρόθεσή του να μην ασκεί πλέον κυβερνητικό αξίωμα.

Ως πιθανοί αντικαταστάτες του στο Υπουργείο Εξωτερικών ακούγονται τα ονόματα του πρέσβη της ΠΓΔΜ στην Ουάσιγκτον, Zoran Yolevski, του νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αρμόδιου για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Vasco Naumovski και του συμβούλου του κ. Γκρούεφσκι για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Andrei Lepavchov.

Τις προσεχείς ημέρες, ο κ. Gruevski αναμένεται να υποβάλει στη Βουλή τη σύνθεση της νέας κυβέρνησής του, στην οποία θα μετέχουν το VMRO-DPMNE, που νίκησε στις εκλογές της 5ης Ιουνίου και το DUI, του Ali Ahmeti, το οποίο ήρθε πρώτο στις εκλογές μεταξύ των αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ.
zougla.gr