Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/6/11

Συνομιλίες Βελιγραδίου - Πρίστινας στις Βρυξέλλες

Ο πέμπτος γύρος συνομιλιών μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας για ζητήματα τεχνικής φύσεως πρόκειται να ξεκινήσει το Σάββατο 2 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, όπως μετέδωσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές από τις Βρυξέλλες.

Τα μέλη των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία για μέρος των ζητημάτων που έχουν ήδη συζητηθεί και αφορούν κυρίως στην ελευθερία κυκλοφορίας, το κτηματολόγιο και τα ληξιαρχικά μητρώα, ανέφερε διπλωμάτης από τις Βρυξέλλες.

Επιπλέον, πρόοδος αναμένεται να υπάρξει και σε άλλα ζητήματα, τα οποία έχουν ήδη εξεταστεί από τις αντιπροσωπείες του Βελιγραδίου και της Πρίστινας, με επικεφαλής τον Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς και την Εντίτα Ταχίρι, όπως η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες και οι τελωνειακές σφραγίδες του Κοσόβου.

Ο πέμπτος γύρος των συνομιλιών Βελιγραδίου - Πρίστινας, υπό την αιγίδα της Ε.Ε., είχε προγραμματιστεί αρχικά για τα μέσα Ιουνίου, αλλά αναβλήθηκε, ώστε να δοθεί χρόνος στις δύο πλευρές να εξετάσουν τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Βελιγραδίου δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος, εν όψει του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες, και ότι αναμένει να διευθετηθούν τουλάχιστον τρία ζητήματα.
zougla.gr