Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/6/11

Τα δακρυγόνα "διέλυσαν" τους Αγανακτισμένους

Συνταγμα - Live streaming: Τα δακρυγόνα διέλυσαν τους Αγανακτισμένους
Απτόητοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι «Αγανακτισμένοι» που φθάνουν συνεχώς στην πλατεία Συντάγματος, παρά τα χθεσινά εκτεταμένα επεισόδια και τα χημικά και τα δακρυγόνα που έριχναν αλόγιστα οι άνδρες της αστυνομίας. Πάνω από 8.000 πολίτες στην Αμαλίας. Η συμμετοχή του κόσμου όμως είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με ό,τι έχουμε δει τις προηγούμενες ημέρες.



Στο κέντρο της Αθήνας, οι περισσότεροι δρόμοι μένουν κλειστοί, τόσο λόγω της συγκέντρωσης των «Αγανακτισμένων», όσο και λόγω της προγραμματισμένης συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Παρότι οι δρόμοι μυρίζουν χημικά, οι Αγανακτισμένοι παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος, όπου και προσπαθούν να ξαναστήσουν τις σκηνές τους και τα ιατρεία.
Οι πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί φωνάζουν συνθήματα κατά των πολιτικών και του Μεσοπρόθεσμου και έχουν αναρτήσει πανό με τα ονόματα όσων το ψήφισαν.
Σε αντίθεση με τις άλλες ημέρες τα συνθήματα κατά της αστυνομίας είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με αυτά για τους πολιτικούς.
Ωστόσο, σε μία ένδειξη καλής θέλησης, η αστυνομία αφαίρεσε το φράχτη ο οποίος υπήρχε στη Βασ. Σοφίας, μπροστά από τη Βουλή. Εκεί τώρα βρίσκεται μόνο μία δύναμη αστυνομικών.