Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/6/11

Τεράστιο το κόστος της απεργίας της ΓΕΝΟΠ

Στα 30 - 40 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η ζημία που υπέστη η Δ.Ε.Η. από την απεργία της ΓΕΝΟΠ, η οποία, σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου που εκδόθηκε σήμερα (έξι ημέρες μετά την κατάθεση της προσφυγής από τη διοίκηση της Δ.Ε.Η. και μία ημέρα μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων), κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.


Η ΓΕΝΟΠ θα προχωρήσει εν τω μεταξύ το επόμενο δεκαήμερο σε κατάθεση αγωγής κατά του Δημοσίου και της Δ.Ε.Η., με την οποία θα διεκδικεί 600 εκατ. ευρώ για την τριετία 2009 - 2011 και άλλα 300 εκατ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα χρόνια, χρήματα που κατά το συνδικάτο οφείλονται στον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Δ.Ε.Η., που συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα και ήταν, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ. Α. Ζερβός η τελευταία στην οποία η Δ.Ε.Η. θα είναι πλήρως καθετοποιημένη επιχείρηση, αφού μέσα στη χρονιά θα υλοποιηθούν οι αποφάσεις για διαχωρισμό των δικτύων μεταφοράς και διανομής και μεταφορά τους σε θυγατρικές.

Ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι το ακριβές κόστος της απεργίας, το οποίο ο ίδιος προσδιόρισε μεταξύ 30 και 40 εκατ., θα αποτιμηθεί και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Αναφερόμενος στο γενικό οικονομικό περιβάλλον, εξέφρασε τον φόβο ότι «έρχονται ακόμα πιο δύσκολες ημέρες από αυτές που ζήσαμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο», ενώ για το θέμα των τιμολογίων ζήτησε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας άρση των στρεβλώσεων και θέσπιση του κατάλληλου πλαισίου «που θα επιτρέψει την ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού με ίσους και ξεκάθαρους όρους.
zougla.gr