Τις έντονες αντιδράσεις των λιμενεργατών και των υπαλλήλων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.
Οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ, πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας καθιστική διαμαρτυρία στον Οργανισμό, ενώ τα προεδρεία της Ένωσης Λιμενεργατών και του Συνδέσμου Εποπτών Αρχιεργατών, είχαν σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη.
Ο πρόεδρος των λιμενεργατών, Νίκος Γεωργίου, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι ο υπουργός τους ενημέρωσε πως η εισήγησή του, σύμφωνα με τους νόμο 2688/89, θα είναι η διατήρηση του 51% στο δημόσιο.
Ο κ. Γεωργίου πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αυτό που τους είπε ο υπουργός δεν δεσμεύει την κυβέρνηση, καθώς, όπως επισήμανε, «οι αποφάσεις θα παρθούν από αλλού και εμείς σαν εργαζόμενοι θα θέλαμε να είναι ακόμα πιο καθαρό το τοπίο».
Ο πρόεδρος των λιμενεργατών τόνισε, επίσης, ότι όλα αυτά τα στοιχεία θα τεθούν στα αρμόδια συλλογικά τους όργανα και από εκεί και πέρα θα εξετάσουν πώς θα κινηθούν το επόμενο διάστημα.
Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας εξέφρασε την αντίθεσή της στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών της χώρας, στις οποίες σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση, και τονίζει ότι «οι Οργανισμοί Λιμένων δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν το Δημόσιο και Κοινωνικό Συμφέρον, αναπτύχθηκαν με το μόχθο των εργαζομένων και δεν είναι τσιφλίκι της Κυβέρνησης για να τους ξεπουλήσει».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό της καινούργιας εταιρείας που θα δημιουργηθεί υπό την ΟΛΠ με την ενοποίηση των λιμανιών της Αττικής, θα αυξηθεί από το 74% στο 96%, και από αυτό το 51% θα παραμείνει στο κράτος, ενώ το υπόλοιπο θα διατεθεί μέσω παραχώρησης μετοχών στο Χρηματιστήριο.
zougla