Σελίδες

Thessaloniki video tour

22/5/11

Έκκληση τα ΗΑΕ για την πρεσβεία τους

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προέτρεψαν σήμερα την Υεμένη να διασφαλίσει την πρεσβεία τους στη Σανάα, όπου φέρεται να βρίσκονται εγκλωβισμένοι διπλωμάτες από τις χώρες του Κόλπου και τη Δύση, καθώς την πρεσβεία έχουν περικυκλώσει δεκάδες ένοπλοι που παραμένουν πιστοί στον πρόεδρο της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ.

«Η έκκληση έγινε στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε νωρίτερα σήμερα ο σεΐχης Αμπντουλά (μπιν Ζάγιεντ αλ Ναχάγιαν) με τον υπουργό Εξωτερικών της Υεμένης Αμπού Μπάκρ αλ Κούρμπι», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Wam.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ αλ Ναχάγιαν ζήτησε από την κυβέρνηση της Υεμένης να «λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια της πρεσβείας» της χώρας του στη Σανάα.

Οι πρεσβευτές των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (CCG), Αμπτελατίφ αλ Ζαγάνι, βρίσκονταν μέσα στην πρεσβεία των ΗΑΕ όταν αυτή περικυκλώθηκε από τους ενόπλους, σύμφωνα με διπλωμάτη.

Διαβάστε περισσότερα : http://admin1/Articles/315337