Σελίδες

Thessaloniki video tour

24/3/24

Κάθε μαύρη σου περίοδος είναι το μεγάλο δώρο της αυριανής σου ζωής …!!!

 


Όλοι περνάμε ανά διαστήματα περιόδους με θλίψη, με σκοτεινιά, με άγχος, με ανασφάλεια, με αδιαφορία, με πόνο. Αισθανόμαστε αδικία γιατί τα πράγματα ήρθαν έτσι, με αυτόν τον τρόπο και δεν μας επιτρέπουν να είμαστε χαρούμενοι και ξέγνοιαστοι.

Μπορεί να διαρκούν πολύ ή και λίγο, μπορεί να εμφανίζονται πιο σπάνια ή και πιο συχνά, από όταν ήμασταν παιδιά μέχρι και σήμερα. 

Αναρωτιόμαστε αν έχουμε κάνει κάτι λάθος, γιατί νιώθουμε έτσι; Γιατί έρχεται ένα τέτοιο γεγονός σε εμάς; Γιατί κουβαλάμε αυτό το βάρος μέρα νύχτα;

Στην ευαίσθητη μας παιδική ηλικία υπεύθυνοι για εμάς ήταν οι γονείς μας, θέλαμε από αυτούς τα πάντα και λίγα παραπάνω, θέλαμε αγάπη, θέλαμε φροντίδα, θέλαμε την οικογένεια μας ολόκληρη και όπως τα παραμύθια. 

Πόσα τραύματα κουβαλάμε από τότε στην ενήλικη ζωή μας; 

Πόσοι τα έχουν απενοχοποιήσει και συνεχίζουν την πορεία τους και πόσοι δεν αντέχουν να τα κοιτάξουν στα μάτια και εγκλωβίζονται μέσα στα «λάθη» των γονιών τους;

Λοιπόν, σε αυτόν τον μαγικό κόσμο που λέγεται ζωή όλοι είμαστε άνθρωποι και εν δυνάμει θεοί. 

Εάν τα πράγματα για εμάς δεν έρθουν με τόση ευκολία, εάν μάθουμε να πατάμε γερά στα πόδια μας, εάν πάρουμε τις ευθύνες μας, εάν μπορούμε να είμαστε εμείς και ο εαυτός μας, τόσο καλύτερα για εμάς. 

Η ζωή αν ήταν ένα παραμύθι θα ήταν βαρετή. 

Έχει μέσα αλλαγές και δυσκολίες. Χωρίς την αλλαγή και την δυσκολία, η ύπαρξη μας δεν θα είχε νόημα. Δεν θα υπήρχε το εφόδιο του αυριανού δώρου, αυτού της ωριμότητας και της σοφίας.

Με βεβαιότητα εάν διανύεις μια δύσκολη περίοδο, αβάσταχτη. Να περιμένεις έναν τεράστιο ήλιο στη γωνία. 

Η ενέργεια του σύμπαντος σου δίνει πόνο για να σου φέρει ευτυχία. Χρειάζεται χρόνος για να δεις καθαρά. Όμως αυτό να μην το ξεχνάς ποτέ!

Παρατήρησε τα όμορφα που σου ήρθαν μετά από μια δύσκολη περίοδο, σκέψου τι συνέβη μέσα σου, δες πόσο μετατοπίστηκες, δες την εξέλιξη σου. Κοίταξε την πορεία της ζωής σου.

Μην κατηγορείς κανέναν, δεν φταίει κανείς, έχεις στα χέρια σου και στα κύτταρα σου το δώρο που ονομάζεται ζωή και βρίσκεσαι μέσα σε αυτή για να αφήσεις το δικό σου προσωπικό σημαντικό αποτύπωμα. 

Είσαι σημαντικός, μοναδικός, με τα σκοτάδια σου και τις χαρές σου, με τις επιτυχημένες και τις αποτυχημένες προσπάθειες σου. 

Αντλείς πάντα δύναμη από κάτι, ίδιο ή και διαφορετικό. Η ελευθερία είναι αυτή που πολύς κόσμος κυνηγάει αλλά κι αυτή που αληθινά τον φοβίζει. Απελευθερώσου από όλα τα δεινά και τους ανθρώπους που σε πλήγωσαν. Τελείωσε! 

Είσαι εδώ, εσύ! Αυτός που δημιουργήθηκε μέσα από όλα αυτά τα συμβάντα της ζωής του σε αυτό που είναι σήμερα και σε αυτό που πρόκειται να γίνει αύριο. 

Ένα σώμα, μια ψυχή, μια ενέργεια, ένας βοηθητικός άνθρωπος για εσένα και για τους άλλους, στον κόσμο αυτό που θέλουμε να εξελίσσεται.

Η αδικία που θεωρείς πως σου συμβαίνει σήμερα είναι η αυριανή διπλή σου δικαίωση.