Σελίδες

Thessaloniki video tour

28/1/22

Οι Θεραπευτικές Δυνάμεις του Ήλιου…!!!!

 


Μια πληροφορία όσο αφορά τον ζωογόνο ήλιο και την ενεργοποίηση της υπόφυσης και επίφυσης που λίγοι γνωρίζουν! Μην καλύπτετε τα μάτια στον ήλιο…!!! 

Τα γυαλιά ηλίου, είναι πλέον απαραίτητο αξεσουάρ του ντυσίματος μας, όμως θα μπορούσε ο καθένας μας να μένει αρκετά μέσα στην ημέρα του χωρίς αυτά ώστε να εκτελούνται σημαντικές λειτουργίες του σώματος μέσω του Ηλίου..

Το πρώτο μέρος του σώματος από το οποίο εισέρχονται οι ευεργετικές δυνάμεις του ηλιακού φωτός και μετέπειτα επιδρούν σε όλο τον οργανισμό, είναι τα μάτια μας. Φορώντας γυαλιά Ηλίου, εμποδίζουμε το ηλιακό φως να μας διαπεράσει και επομένως δεν απολαμβάνουμε τα οφέλη του. 

Εάν θέλετε πραγματικά να επωφεληθείτε από την ευεργετική επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας, πετάξτε τα γυαλιά Ηλίου!

Οι οφθαλμοί – φάεα, (φάεα= μάτια) είναι οι πύλες από τις οποίες ο Ήλιος περνά μέσα μας. Μέσα από τα οπτικά νεύρα των οφθαλμών που περνούν στον εγκέφαλο, η ηλιακή ενέργεια περνά στην επίφυση. Η επίφυση είναι ένας καθαρά φωτοευαίσθητος αδένας. 

Αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιείται με ηλιακό φως. Έτσι παράγει την μελατονίνη και εκτελεί διάφορες άλλες λειτουργίες στις οποίες η “σύγχρονη” επιστήμη δεν δίνει μεγάλη προσοχή.( βλέπε: Η τέχνη της Αναπνοής- Αήρ).

Μέσα από την ενεργοποίηση της επίφυσης διεγείρεται η λειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος, με την λειτουργία του υποθάλαμου. Ο υποθάλαμος είναι το όργανο που με την ενεργοποίησή του, μεταφέρει παλμούς στην υπόφυση η οποία επίσης ενεργοποιείται.

Η υπόφυση είναι ο στρατηγός όλων των αδένων και ελέγχει την λειτουργία τους. Με την έμμεση ενεργοποίηση της υπόφυσης ρυθμίζεται η ομαλή έκκριση ορμονών σε όλο το σώμα.

Εάν δεν εντιθέμεθα στο ηλιακό φως λοιπόν με γυμνούς οφθαλμούς, εμποδίζουμε την αρμονική λειτουργία του ενδοκρινολογικού μας συστήματος, καθώς στερούμε το φως από την επίφυση όπου χωρίς αυτό δεν προωθείται η αρμονική λειτουργία της υπόφυσης.