Σελίδες

Thessaloniki video tour

27/10/21

Άμα δεν μπορείς να προχωρήσεις στη ζωή σου, γύρνα πίσω και πάρε φόρα…!!!!

 


Η ζωή είναι ένα ταξίδι. Για άλλους έχει σαφή προορισμό ενώ για κάποιους άλλους όχι. Πάντως οι περισσότεροι ψάχνουν να βρουν την Ιθάκη τους. Είναι αυτοί που … τρέχουν να μάθουν σε μία “γρήγορη” εποχή, ενώ είναι και κάποιοι, πιθανόν λιγότεροι, που πατάνε… pause για να θαυμάσουν την ομορφιά, να βιώσουν τη στιγμή. 

Είτε συμβαδίζεις με την εποχή, είτε έχεις τους δικούς σου χρόνους, πιθανότατα κάποια στιγμή θα έχεις βρεθεί κολλημένος.

Κολλημένος σε μία κατάσταση. Ένα βούρκο που σε τραβάει και δεν μπορείς να ξεκολλήσεις. Μία ομίχλη που κρύβει ό,τι υπάρχει πίσω της. Μία σπηλιά χωρίς φως, όπου δεν μπορείς να βρεις την έξοδο. Ό,τι κι εάν σ’ έχει φέρει σε αυτή τη θέση το μυαλό σου σε πείθει ότι δεν υπάρχει λύση. 

Το άτιμο το “εγώ” τρέφεται από την ιστορία σου. Ίσως γκρινιάζεις επειδή δε σου αρέσει που έχεις βρεθεί σε αυτή τη θέση. Ίσως επιρρίπτεις ευθύνες αλλού, που μπορεί να υφίστανται αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικότερο.

Ήρθε η ώρα να κάνεις pause. Ποια είναι η κατάσταση; Τι έκανα για να βρεθώ εδώ; Χμ… Δεν πήρες απάντηση; Ρώτα πάλι, αλλά απάντησε ειλικρινά. 

Ούτως η άλλως εσύ με τον εαυτό σου είσαι, δε συμμετέχει κάποιος άλλος στην κουβέντα. Και το ερώτημα είναι ξεκάθαρο: Θέλω να παραμείνω εδώ ή θέλω να προχωρήσω;

Το βλέπεις σαν ένα ορμητικό ρυάκι και πρέπει να περάσεις απέναντι; Το φαντάζεσαι σαν να είσαι στην ταράτσα ενός κτηρίου και πρέπει να πηδήξεις στο διπλανό κτήριο που απέχει δύο μέτρα αλλά φοβάσαι; Άμα δεν μπορείς να προχωρήσεις στη ζωή σου, γύρνα πίσω και πάρε φόρα. 

Σε ποιον αρέσει ο βούρκος; Άσε που όσο περνάει η ώρα το να βγεις γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Βρες τη δύναμη που κρύβεται μέσα σου και κάπου την έχεις ξεχάσει το τελευταίο διάστημα. Χτίσε στις… αδυναμίες που προβάλει το μυαλό ή κατέρριψε τες εάν απλώς είναι μία προβολή χωρίς βάση.

Η ζωή είναι κίνηση. Ό,τι δεν κινείται πεθαίνει. Προετοίμασε τον εαυτό σου ψυχικά και σωματικά και πήδα. Όχι στο κενό. Στο διπλανό κτήριο. Βγες έξω από το βούρκο. Προχώρα στην ομίχλη χωρίς να φοβάσαι. Όλο και κάποια έξοδο έχει η σπηλιά.

Πως μπήκες εκεί άλλωστε; Ναι, θα γίνεις μούσκεμα για να περάσεις απέναντι διασχίζοντας το ορμητικό ρυάκι, αλλά θα δεις τι είναι απέναντι. Και αυτό είναι ζωή. Κάπου εκεί κρύβεται και η δική σου. Ψάξε βρες την…