Σελίδες

Thessaloniki video tour

8/11/17

Γιατί πρέπει να ξαναθυμηθούμε το κοτλέ




Tης Σάντυς Τσαντάκη
Μπορεί να μην είναι το πιο αγαπημένο μας ύφασμα στον κόσμο, αλλά έφτασε η στιγμή να του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Μήπως να...
αρχίσουμε να το βλέπουμε πιο ζεστά;

Το κοτλέ είχε την τιμητική του στη διεθνή πασαρέλα. Σε γήινες αποχρώσεεις, το είδαμε σε κλασικά ανδρικά κοστούμια, δανεικά από τη δεκαετία του '70, με γιλέκο, πουκάμισο και φλατ μοκασίνια.

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να το ταιριάξουμε και πάλι με κοτλέ. Γιατί η αντίθεση φοριέται πολύ εκτός πασαρέλας, κι έτσι ακριβώς θα έπρεπε να είναι ο ορισμός του στιλ στην αληθινή ζωή.
Έτσι λοιπόν μπορούμε να εμπνευστούμε από τις προτάσεις των οίκων μόδας, να δούμε παλιές φωτογραφίες της Jane Birkin, και της Diane Keaton στην ταινία Annie Hall, αλλά καλύτερα να αντισταθούμε και να μην μπούμε καν στον πειρασμό να δοκιμάσουμε κοτλέ σαλοπέτ.
Μπορούμε να αναζητήσουμε κοτλέ παντελόνια σε ανδρική γραμμή με τσάκιση, σαν αυτά που λάνσαρε και η Miuccia Prada στη χειμερινή της συλλογή, όχι ότι ανακάλυψε και τίποτα καινούργιο. Μπορούμε επίσης να ξαναφορέσουμε κοτλέ παλτό ή σακάκι, με τζιν αυτή τη φορά, και να θυμηθούμε αγαπημένες αμερικάνικες ταινίες, μπορεί ακόμη και τη ζωή μας στο πανεπιστήμιο ή στο σχολείο… Εσείς, αλήθεια, αγαπάτε το κοτλέ; Ή μήπως ζείτε ακόμη μια σχέση αγάπης και μίσους μαζί του; Πάντως, ποτέ δεν είναι αργά για μια δεύτερη ευκαιρία.