ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΘΙΑΣΩΝ
του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών
Μέλος της Π.Ο.Θ.Α. και του Ε.Κ.Α. - Μέλος της F.I.A.
έτος ίδρυσης 1917
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΤRES» στο ΘΕΑΤΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ
Παρασκευή 5 Μαΐου στις 21.00
4ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων
Είσοδος Ελεύθερη
ΓΚΛΟΡΙΑ
Ιπποκράτους 7,Κέντρο Τηλ.: 2103600832.
Ο Οργανισμός Εταιρικών Θιάσων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Ο.Ε.Θ.-Σ.Ε.Η.) διοργανώνει το 4ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων.
Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα 59 χρόνια της λειτουργίας του Ο.Ε.Θ.-Σ.Ε.Η. και ενταγμένο στα πλαίσια των εκδηλώσεων εορτασμού των 100 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.), που με τους αγώνες του καταξιώθηκε η τέχνη του ηθοποιού στη συνείδηση του εργαζόμενου λαού και της κοινωνίας.
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 4-17 Μαΐου στο Θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ, Ιπποκράτους 7 και θα συμμετέχουν 14 εταιρικοί θίασοι. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.
Το βραβευμένο έργο, η κωμωδία που έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς σε όποια χώρα του κόσμου και αν ανέβηκε, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο OLVIO και στο θέατρο ΑΛΜΑ, σε μετάφραση Δημήτρη Ψαρρά. Στις 5 Μαίου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, και της διοργάνωσης το TRES θα παρουσιαστεί από τη SQUARE THEATRE COMPANY για μία και μοναδική παράσταση στο θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ
Υπόθεση
Τρεις καρδιακές φίλες από το σχολείο, που μόλις μπήκαν στα 40, η Ροθίο (Γεωργία Σιακαβάρα), η Νούρια (Ιωάννα Σταυροπούλου) και η Άντζελα (Δάφνη Μανούσου), βρίσκονται μετά από είκοσι τρία ολόκληρα χρόνια, σ’ ένα reunion με απρόβλεπτη εξέλιξη.
Μόνες και όχι τόσο ευτυχισμένες στην προσωπική τους ζωή, συνειδητοποιούν μέσα από την επανασύνδεσή τους πως οι φίλοι είναι η οικογένεια που εμείς επιλέγουμε.
Χωρίς να ‘χουν χρόνο για άλλο δράμα, αποφασίζουν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πραγματοποιήσουν τ’ όνειρό τους : Να γίνουν και οι τρεις μητέρες , πριν να είναι πολύ αργά!
Επειδή όμως ο ιδανικός σύντροφος και πατέρας δεν έχει βρεθεί όλα αυτά τα χρόνια, αποφασίζουν να βρουν οι ίδιες τον τέλειο άντρα και να τον πείσουν να τους χαρίσει μερικά… σπερματοζωάρια!
Η αναζήτηση ξεκινά και o τέλειος άντρας εντοπίζεται. Όμορφος, ψηλός, μελαχρινός, έξυπνος, ο παλιός συμμαθητής τους ο Κάρλος (Γιάννης Λασπιάς) έχει τον ιδανικό γενετικό συνδυασμό. Το μόνο που μένει είναι να μπορέσουν να τον πείσουν να τους δώσει τα σπερματοζωάρια του, χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις, ώστε να μείνουν έγκυες και οι τρεις και να μεγαλώσουν τα παιδιά οι τρεις τους σαν αδερφάκια!
Το έργο
Ο Juan Carlos Rubio βρίσκεται μέσα στον κατάλογο με τους δέκα πιο πολυανεβασμένους συγγραφείς του διεθνούς σύγχρονου θεάτρου στις ισπανικές σκηνές, σύμφωνα με τo Ισπανικό Δίκτυο Θεάτρων (Red Española de Teatros)
Το Tres ανέβηκε για πρώτη φορά στο Σαντιάγο της Χιλής στις 21 Μαρτίου του 2005, κι από τότε έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία: έχει μεταφραστεί σε επτά γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, βασκικά, πολωνικά, πορτογαλικά και ελληνικά) κι έχει παρασταθεί, εκτός από την Ισπανία, στο Πουέρτο Ρίκο, τις ΗΠΑ, την Κόστα Ρίκα, τη Βενεζουέλα, την Αργεντινή και την Ιταλία.
Αυτή την εποχή, το “Tres” παίζεται στην Ισπανία και την Αργεντινή, ενώ για τη σεζόν 2016-2017, έχουν προγραμματιστεί παραγωγές του έργου, εκτός από την Ελλάδα, στη Βραζιλία, την Κολομβία και τη Δομινικανή Δημοκρατία.
Πρωταγωνιστούν
Ιωάννα Σταυροπούλου
Δάφνη Μανούσου
Γεωργία Σιακαβάρα
Γιάννης Λασπιάς
Συντελεστές
Κείμενο
Χουάν Κάρλος Ρούμπιο
Μετάφραση
Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνοθεσία
Γιάννης Λασπιάς
Σκηνογραφία
Αιμιλία Κακουριώτη
Σχεδιασμός Φωτισμού
Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κοστούμια
Βασιλική Σύρμα
Βοηθός Σκηνοθέτη
Πάνος Κούγιας
Επιμέλεια Κίνησης
Όλγα Σπυράκη
Μουσική Επιμέλεια
Γιάννης Λασπιάς
Διάρκεια : 80’ χωρίς διάλειμμα.
Ωρα έναρξης 21.00
Παρά τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης με την κατάργηση της Εργατικής Εστίας ο Ο.Ε.Θ. συνεχίζει να στηρίζει την ενίσχυση των εταιρικών θιάσων των μελών του Σ.Ε.Η., διεκδικώντας παράλληλα μέσα από την συνολική δράση του Σωματείου όλες τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για την ουσιαστική ανάπτυξη της θεατρικής παραγωγής.
Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προώθηση της συνεταιριστικής ιδέας και της συλλογικής εργασίας στο θέατρο. Παράλληλα αποτελεί σημείο συνάντησης των συναδέλφων που αγωνιούν και παλεύουν για την τέχνη τους, που αντιπαλεύουν την λογική της εμπορευματοποίησης του πολιτισμού και της εκμετάλλευσης των ανθρώπων της τέχνης.
Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα 59 χρόνια της λειτουργίας του Ο.Ε.Θ.-Σ.Ε.Η. και ενταγμένο στα πλαίσια των εκδηλώσεων εορτασμού των 100 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.), που με τους αγώνες του καταξιώθηκε η τέχνη του ηθοποιού στη συνείδηση του εργαζόμενου λαού και της κοινωνίας.
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 4-17 Μάϊου στο Θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ, Ιπποκράτους 7 και θα συμμετέχουν 14 εταιρικοί θίασοι. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.
Για το Δ.Σ. του Ο.Ε.Θ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Νίκος Τουρνάκης Αλεξία Γαβρίλη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
4ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων
4/5 Έναρξη 8.30 μ.μ.
Ομιλία από τον Πρόεδρο του Ο.Ε.Θ. Νίκο Τουρνάκη
Ομιλία από την Πρόεδρο του Σ.Ε.Η. Λίλα Καφαντάρη
Συναυλία με τους THE WORKSONGS PROJECT
5/5 Ομάδα Square «Tres» του Juan Carlos Rubio 9.00 μ.μ.
6/5 Ομάδα Αίολος «Μικρός Εγώ» βασισμένο στο «Ρέστα» του Κώστα Ταχτσή 9.00 μ.μ.
7/5 Ομάδα Κρίση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη 12.00 π.μ.
«Όλα για την Ελίζα» της Μαριάννας Κυριακάκη 9.00 μ.μ.
8/5 Ομάδα Άνιμα «Ο Ζητιάνος» του Ανδρέα Καρκαβίτσα 9.00 μ.μ.
9/5 Θεματική Συζήτηση
«Αναγκαιότητα του θεάτρου στη σημερινή κοινωνία. Ποιος ο ρόλος του Ηθοποιού.»
10/5 Ομάδα Σημείο Μηδέν «Τρωάς» του Δημήτρη Δημητριάδη 9.00 μ.μ.
11/5 Ομάδα 4Frontal «Σοφία Λασκαρίδου-Μια Αγάπη Μεγάλη» ημερολόγιο Σοφίας Λασκαρίδου 9.00 μ.μ.
12/5 Ομάδα Akatsuki «Techou-Το Τεφτέρι» του Στέλιου Πετράκη 9.00 μ.μ.
13/5 Ομάδα Μπουφόνοι «το 3%» της Βίλης Σωτηροπούλου 8.00 μ.μ.
14/5 Ομάδα Τρομπετίνι «Οι μουσικοί της Βρέμης και Η Τόλμη των παραμυθιών» των
Αδελφών Γκριμ 11.30 π.μ.
Ομάδα Δυναμό «Η Χώρα των Αραλυκών» της Ελεάννας Γρηγορίου 5.00 μ.μ.
15/5 Ομάδα Θέαμα «Τσετσέ» του Λουίτζι Πιραντέλο 9.00 μ.μ.
16/5 Ομάδα Συνάρτηση «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη 9.00 μ.μ.
17/5 Ομάδα Θέση «Η Θάλασσα» του Ανδρέα Καρκαβίτσα 9.00 μ.μ.