Υλικά
200 γρ. γάλα χλιαρό
1 αυγό
40 γρ. ζάχαρη
25 γρ. μαγιά νωπή
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.γ. κανέλα
σπορέλαιο-ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
100 γρ. ζάχαρη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ με το χέρι ή στο μίξερ με το γάντζο, ανακατεύουμε το γάλα με τη μαγιά, την κανέλα, το αυγό και το βούτυρο για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
- Πλάθουμε με τα χέρια (αν ανακατέψαμε στο μίξερ) για 2 λεπτά ακόμα, προσθέτοντας συνεχώς λίγο αλεύρι, ώστε η ζύμη να μην κολλάει.
- Αφήνουμε για 30 λεπτά σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μια πετσέτα.
- Μετά από 30 λεπτά, απλώνουμε τη ζύμη σε πάχος δυο εκατοστών σε όλη την επιφάνειά της, χωρίς να υπάρχουν λεπτότερο ή χοντρότερα σημεία.
- Με ένα ποτήρι, κόβουμε σε κυκλικό σχήμα τη ζύμη και με ένα καπάκι στη μέση, ώστε να πάρει το σχήμα των ντόνατ.
- Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα και πλάθουμε ξανά τη ζύμη που έχει περισσέψει, κάνοντας την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει.
- Αφήνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια για 1 ώρα, να φουσκώσουν αρκέτα.
- Προετοιμάζουμε το τηγάνι ρίχνοντας σπορέλαιο ή ηλιέλαιο και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.
- Τα αφήνουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και τα περνάμε κατευθείαν από τη ζάχαρη.
Από το glykoalmyro.gr