Σελίδες

Thessaloniki video tour

1/4/19

10 μύθοι ομορφιάς που όλες πιστεύουμε αλλά δεν είναι αλήθεια – Δώστε βάση στον 9ο



Οι εταιρείες καλλυντικών χρησιμοποιούν τις διαφημίσεις για να προωθήσουν τα προϊόντα τους, οι οποίες συχνά δεν ισχύουν πάντα στην πραγματικότητα
Αποφασίσαμε να καταλάβουμε κατά πόσο διάφορα μυστικά ομορφιάς ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, και τι θα πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε.
1. Οι τρίχες γίνονται πιο χοντρές και πιο σκληρές, αν ξυριζόμαστε
Μύθος. Στην πραγματικότητα το ξυράφι δεν επηρεάζει το πάχος, την ακαμψία ή το ρυθμό ανάπτυξης των τριχών. Το αποτέλεσμα των πιο παχιών τριχών, που συμβαίνει λίγες μέρες μετά το ξύρισμα, γίνεται επειδή δημιουργούνται αμβλείες άκρες. Όσο περισσότερο μεγαλώνει μια τρίχα, τόσο πιο μαλακή γίνεται.

2. Η σοκολάτα προκαλεί την ακμή
Μύθος. Αλλά μόνο εν μέρει. Στην πραγματικότητα, όλα τα σακχαρώδη προϊόντα που περιέχουν σοκολάτα γάλακτος, προκαλούν μια απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα που επηρεάζει τους σμηγματογόνους αδένες, και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κατάσταση του δέρματος. Μερικά κομμάτια μαύρης σοκολάτας με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, δεν επηρεάζουν την κατάσταση του δέρματος.
3. Το αγγούρι βοηθά στην ανακούφιση των πρησμένων ματιών
Αλήθεια. Λόγω της περιεκτικότητας σε βιταμίνες Α και Ε, η μάσκα με αγγούρι μειώνει το πρήξιμο και βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων. Επιπλέον, αυτή η μάσκα έχει μια επίδραση λεύκανσης και βοηθά στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων.
4. Τα προϊόντα μαλλιών που προστατεύουν από την υψηλή θερμοκρασία χρειάζονται μόνο σε όσους χρησιμοποιούν συνεχώς πιστολάκι μαλλιών και ισιωτικό σίδερο μαλλιών
Μύθος. Η ηλιακή ακτινοβολία UV που δρα πάνω στα μαλλιά, έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κατάσταση των μαλλιών, ακόμη περισσότερο από την χρήση των θερμών εργαλείβν styling. Οι στυλίστες συνιστούν να χρησιμοποιείτε προϊόντα μαλλιών που προστατεύουν από την υψηλή θερμοκρασία όχι μόνο πριν το styling, αλλά κάθε φορά που βγαίνετε έξω, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
5. Πρέπει να αλλάζουμε συχνά σαμπουάν, επειδή τα μαλλιά το συνηθίζουν και το σαμπουάν σταματάει να δρα
Μύθος. Το σαμπουάν έχει μόνο μία λειτουργία: να καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά από τους ρύπους. Ό,τι και αν υπόσχεται η εταιρεία, άλλες εφαρμογές το σαμπουάν δεν έχει, σε αντίθεση με τις μάσκες μαλλιών. Έτσι, αν το σαμπουάν καθαρίζει καλά και σας ικανοποιεί από όλες τις απόψεις, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε με ασφάλεια συνεχώς, και θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα.
6. Η οδοντόκρεμα βοηθά να απαλλαγούμε από σπυράκια
Μύθος. Μεταξύ άλλων, η οδοντόκρεμα περιέχει μινθόλη, η οποία όταν έρχεται σε επαφή με μια ανοικτή πληγή από ένα σπυράκι, μπορεί να κάνει την κατάσταση χειρότερη. Όμως αν το σπυράκι είναι μη φλεγμονώδες, η οδοντόπαστα βοηθά να στεγνώσει. Αλλά ακόμα καλύτερα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ειδικά προϊόντα, που είναι κατάλληλα για δερματολογική χρήση.
7. Το δέρμα είναι πεντακάθαρο, αν τρίζει
Μύθος. Το αίσθημα σφιξίματος του δέρματος δεν εγγυάται ότι είναι πολύ καθαρό. Το ξυσμένο δέρμα δείχνει ότι έχετε επιλέξει λάθος προϊόν καθαρισμού ή πλένετε το πρόσωπό σας πάρα πολύ συχνά. Οι αισθητικοί συνιστούν να επιλέξετε ένα ήπιο καθαριστικό και να φροντίσετε να ενυδατώνετε το δέρμα σας μετά τη διαδικασία.
8. Δεν μυρίζουμε το άρωμα μας
Αλήθεια. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα μετά την εφαρμογή του αρώματος, παύουμε να το μυρίζουμε. Γι “αυτό μας φαίνεται ότι δεν μας μυρίζουν όσοι είναι στον περίγυρό μας. Στην πραγματικότητα, οι υποδοχείς της όσφρησης συνηθίζουν τη μυρωδιά και παύουν να το προσέχουν, αλλά οι γύρω μας εξακολουθούν να το μυρίζουν. Έτσι, δεν χρειάζεται να ψεκάζουμε πάρα πολύ άρωμα. Είναι αρκετό να βάλουμε λίγο πίσω από το αυτί, στο λαιμό και στους καρπούς.
9. Αν έχετε μαυρίσει ήδη ελαφρώς, δεν κινδυνεύετε από ηλιακό έγκαυμα
Μύθος. Στην πραγματικότητα, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Τα κύτταρα που έχουν ήδη καταστραφεί από ακτίνες UV, βγάζουν ακόμα περισσότερη μελανίνη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες. Δεν υπάρχει ασφαλές μαύρισμα. Αλλά αν αποφασίσετε να απολαύσετε τον ήλιο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αντηλιακό.
10. Μην εφαρμόζετε λάδι σε λιπαρό δέρμα
Μύθος. Το λιπαρό δέρμα χρειάζεται περισσότερη υγρασία σε σχέση με άλλους τύπους δέρματος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η συνεχής ξηρότητα του σώματος παράγει περισσότερα έλαια του δέρματος για να το ενυδατώσει. Αν έχετε λιπαρό δέρμα, αναζητήστε προϊόντα με αιθέρια έλαια για τον καθαρισμό και την ενυδάτωση του δέρματος.