Σελίδες

Thessaloniki video tour

25/9/18

Νέο «όπλο» για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης




Συνιστάται ως εναλλακτική ή και ενισχυτική θεραπεία το r-TMS, δηλαδή ο επαναληπτικός Διακρανιακός Μαγνητικός Ερεθισμός – repetitive Transcranial Magnetic Stimulation
Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα και η ψυχοθεραπεία αποτελούν θεραπείες πρώτης γραμμής για τη μείζονα κατάθλιψη. Ωστόσο, αυτές οι θεραπευτικές αγωγές δεν έχουν αποτέλεσμα για όλους τους ασθενείς. Περίπου το 1/3 των ασθενών με μείζονα κατάθλιψη, εμφανίζονται ως ανθεκτικοί στη θεραπεία με φάρμακα, δηλαδή δεν ανταποκρίνονται και δεν υποχωρούν τα συμπτώματα, παρά τις αλλαγές στη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν.

Σύμφωνα με την ψυχίατρο κυρία Παναγιώτα Δριμάλα, σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστάται ως εναλλακτική ή και ενισχυτική θεραπεία το r-TMS, δηλαδή ο επαναληπτικός Διακρανιακός Μαγνητικός Ερεθισμός – repetitive Transcranial Magnetic Stimulation. «Έχει φανεί ότι η θεραπεία r-TMS διευκολύνει τον ασθενή να ανταποκρίνεται καλύτερα στη φαρμακευτική αγωγή. Οι ασθενείς λοιπόν, που δεν ανταποκρίνονται στην φαρμακευτική αγωγή ή που δεν μπορούν να ανεχτούν τα φάρμακα, θα μπορούσαν να εξετάσουν σαν επιλογή τη θεραπεία με r-TMS» λέει η ειδικός.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ο επαναληπτικός Διακρανιακός Μαγνητικός Ερεθισμός που εφαρμόζεται σε πλήθος θεραπευτικών κέντρων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, χρησιμοποιεί σύντομους παλμούς ενός μαγνητικού πεδίου για να διεγείρει τα νευρικά κύτταρα σε περιοχές του εγκεφάλου που πιστεύεται ότι συμμετέχουν στον έλεγχο της διάθεσης. Στη χώρα μας η θεραπεία διέγερσης του εγκεφάλου για την κατάθλιψη εφαρμόζεται στο κέντρο «ΝΟΟΣ ΕΥΔΙΑ», σε συνεργασία τον όμιλο σε συνεργασία με τον όμιλο Ευρωκλινικής Αθηνών, στα πρότυπα του Centre for Addiction and Mental Health στον Καναδά, όπου εφαρμόζεται από το 2003, από τον κορυφαίο στη θεραπεία, Dr. J.Z. Daskalakis.
Για να κλείσει κάποιος ασθενής ένα δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης και εκτίμησης από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό μπορεί να καλέσει στο 210-6437934
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: www.rtmstherapy.gr