Σελίδες

Thessaloniki video tour

14/9/20

Ίσως είναι η ιδανικότερη στιγμή να τα βρούμε με τον εαυτό μας

Ίσως είναι η ιδανικότερη στιγμή να τα βρούμε με τον εαυτό μας

Μπορεί όλο αυτό να είναι απλά… μια ευκαιρία. Μπορεί κάποιους να τους τρομοκρατεί να μείνουν μόνοι με τον εαυτό τους. Μπορεί να έχεις χρόνια να ασχοληθείς με εσένα. Να σε γνωρίσεις πραγματικά. Ποιος είμαι, τι εγώ θέλω ειλικρινά και όχι τι υποδεικνύουν οι άλλοι.

Μπορεί τόσα χρόνια να είχες μπει σε έναν ατελείωτο δρόμο τρεξίματος που ακόμα φαίνεται μακρύς. Μικρός σε πήγαιναν στο σχολείο, σε δραστηριότητες, όλοι μετά σου έλεγαν τι να σπουδάσεις, επέλεξες μια σχολή και πάλεψες να την τελειώσεις. Μετά βρήκες μια δουλειά, ίσως καλή, ίσως με απίθανα ωράρια, έτρεχες παράλληλα σε δραστηριότητες, σε παρέες και γνωστούς που δεν είσαι σίγουρος ότι θυμάσαι πώς βρέθηκαν στη ζωή σου και αν πράγματι σου ταιριάζουν. Και αν είναι πραγματικοί φίλοι ή απλά για να περνάς την ώρα σου. Ίσως στην πορεία ήρθε και μια οικογένεια και συνέχισες να τρέχεις ακόμα περισσότερο.
Να εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα γιατί αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις ή ήρθε ένα παιδί που θέλει όλη μέρα προσοχή. Δεν έχει σημασία ο ρόλος αν είσαι μπαμπάς ή μαμά. Κάθε ιδιότητα έχει ένα βουνό απαιτήσεις και μερικές φορές… η λίστα είναι απλά ατελείωτη. Να είσαι σύντροφος, γονιός, επαγγελματίας.
Αλλά και μόνος στο σπίτι αν είσαι, εκεί που μπορεί να έτρεχες όλη μέρα, στην δουλειά, σε σεμινάρια, μεταπτυχιακά, γυμναστήριο, ξαφνικά ίσως ο χρόνος να πάγωσε.  Και τότε… ήρθε μια ευκαιρία.
Βρήκες λίγο περισσότερο χρόνο. Έστω γιατί έκλεισε το γυμναστήριο ή γλίτωσες τα πήγαινε – έλα στο γραφείο. Και τώρα λοιπόν μπορείς να κάνεις μια αναδρομή και να αναρωτηθείς πραγματικά πόσες από όλες αυτές ήταν δικές σου συνειδητές επιλογές. Να σκεφτείς τι σε ευχαριστεί και να θέσεις τις βάσεις για να κυνηγήσεις την επιθυμία σου. Και ίσως τότε να φανούν όλα μπροστά σου πιο ξεκάθαρα.

O Robin Sharma γράφει «Το μυαλό μας διαμορφώνεται από τα βιβλία που διαβάζουμε. Ο χαρακτήρας μας από τους ανθρώπους που συναντάμε. Και η ψυχή μας από την αγάπη που δίνουμε».