Σελίδες

Thessaloniki video tour

10/5/20

Αλλάξτε συνειδητά τα εγκεφαλικά σας κύματα με διαλογισμό

Αλλάξτε συνειδητά τα εγκεφαλικά σας κύματα με διαλογισμό

Ο νους αποτελείται από το 5% του συνειδητού νου και το 95% του υποσυνείδητου. Ο συνειδητός νους λειτουργεί κυρίως με τη λογική και τα επιχειρήματα, τα οποία δημιουργούν τη θέληση, την πίστη, τις δημιουργικές ικανότητες και τις επιδιώξεις μας.

Ο υποσυνείδητος νους απαρτίζει τις αμέτρητες θετικές και αρνητικές ταυτίσεις μας, οι οποίες δημιουργούν τις συνήθειες, τις συμπεριφορές, τις δεξιότητες, τις αντιλήψεις και τις πεποιθήσεις μας. Όταν λειτουργούμε με τον αναλυτικό νου, δεν μπορούμε να αλλάξουμε πραγματικά. Μπορούμε να αναλύσουμε τον παλιό μας εαυτό, αλλά δεν μπορούμε να απεγκαταστήσουμε τα παλιά προγράμματα και να εγκαταστήσουμε νέα.
Ο διαλογισμός ανοίγει την πόρτα που βρίσκεται ανάμεσα στο συνειδητό και τον υποσυνείδητο νου. Διαλογιζόμαστε για να εισέλθουμε στο λειτουργικό σύστημα του υποσυνείδητου, όπου κατοικούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες συνήθειες και συμπεριφορές, ώστε να τις αλλάξουμε με πιο παραγωγικές επιλογές, ώστε να μας στηρίξουν στη ζωή μας.
Ας εξετάσουμε πώς μπορούμε να μάθουμε να αλλάζουμε “ταχύτητες” και να αποκτάμε πρόσβαση σε άλλες κυματικές καταστάσεις του εγκεφάλου, ώστε να ξεπεράσουμε τους συσχετισμούς με το σώμα, το περιβάλλον και το χρόνο.
Μπορούμε με φυσικό τρόπο να επιβραδύνουμε την υψηλή ταχύτητα επαγρύπνησης του εγκεφάλου και του σώματος, και να μεταβούμε σε ένα πιο ήρεμο, τακτικό και συστηματοποιημένο μοτίβο εγκεφαλικών κυμάτων. Συνεπώς, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε συνειδητά τα εγκεφαλικά μας κύματα, από κύματα Βήτα υψηλής συχνότητας σε Άλφα και Θήτα (μπορούμε να μάθουμε να μετακινούμαστε πάνω και κάτω στις βαθμίδες των εγκεφαλικών κυμάτων).
Κάνοντάς το αυτό, ανοίγουμε τις πόρτες για την πραγματική προσωπική μας αλλαγή. Προχωράμε πέρα από τον συνήθη τρόπο σκέψης, ο οποίος τροφοδοτείται από τις αντιδράσεις μας όταν λειτουργούμε με βάση την επιβίωση, και εισερχόμαστε στον κόσμο του υποσυνείδητου νου.
Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, υπερβαίνουμε τα συναισθήματα του σώματος, δεν βρισκόμαστε πλέον στο έλεος του περιβάλλοντος και χάνουμε την αίσθηση του χρόνου. Ξεχνάμε το εγώ μας, ως ταυτότητα. Ενώ κλείνουμε τα μάτια μας, η εισροή δεδομένων από τον εξωτερικό κόσμο μειώνεται και ο νεοφλοιός μας σκέφτεται και αναλύει λιγότερο. Ως αποτέλεσμα, ο αναλυτικός νους αρχίζει να καταστέλλεται και η ηλεκτρική δραστηριότητα στο νεοφλοιό μειώνεται.
Στη συνέχεια, ενώ έχουμε χαλαρώσει και προσέχουμε, συγκεντρωνόμαστε και επικεντρωνόμαστε με έναν ήρεμο τρόπο, ενεργοποιούμε αυτόματα το μετωπιαίο λοβό, ο οποίος μειώνει τις πυροδοτήσεις των συνάψεων στον υπόλοιπο νεοφλοιό. Επομένως, χαμηλώνουμε την ένταση στα κυκλώματα του εγκεφάλου που επεξεργάζονται το χρόνο και το χώρο. Αυτό, επιτρέπει στον εγκέφαλό μας να χαμηλώσει τις συχνότητες των κυμάτων που εκπέμπει, με φυσικό τρόπο, και να μεταβεί στο στάδιο των κυμάτων Άλφα.
Τώρα κινούμαστε από την επιβίωση σε μια πιο δημιουργική κατάσταση και ο εγκέφαλός μας αναβαθμονομείται με φυσικό τρόπο σε ένα πιο τακτικό και συναφές μοτίβο εγκεφαλικών κυμάτων.
Ένα από τα επόμενα βήματα του διαλογισμού, εάν συνεχίσετε την εξάσκηση, είναι η μετάβαση στη συχνότητα των κυμάτων Θήτα, όταν δηλαδή το σώμα μας κοιμάται, αλλά το μυαλό μας αντιλαμβάνεται. Αυτή είναι μια μαγική χώρα. Βρισκόμαστε πλέον στα βαθύτερο σύστημα του υποσυνείδητου και είμαστε σε θέση να αλλάξουμε αμέσως τους αρνητικούς συσχετισμούς με πιο θετικούς.
Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι, αν έχετε ρυθμίσει το σώμα να γίνει το μυαλό και το σώμα σας κοιμάται κατά κάποιον τρόπο, ενώ το μυαλό σας παραμένει ξύπνιο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν υπάρχει πλέον αντίσταση από το σώμα-μυαλό. Στο στάδιο των κυμάτων Θήτα, το σώμα δεν έχει πλέον τον έλεγχο, και είμαστε ελεύθεροι να ονειρευτούμε, να αλλάξουμε τα υποσυνείδητα προγράμματα και, επιτέλους να δημιουργήσουμε ανεμπόδιστα.
Όταν το σώμα δεν κυβερνά πλέον το μυαλό, ο υπηρέτης δεν είναι πλέον το αφεντικό, και εμείς εργαζόμαστε σε έναν κόσμο πραγματικής δύναμης. Είμαστε και πάλι σαν παιδιά που μπαίνουν στο βασίλειο του παραδείσου.