Σελίδες

Thessaloniki video tour

6/12/19

Η ευτυχία είναι σαν την πεταλούδα. Όσο περισσότερο την κυνηγάς, τόσο θα σου ξεφεύγει…


Η ευτυχία είναι σαν την πεταλούδα. Όσο περισσότερο την κυνηγάς, τόσο θα σου ξεφεύγει...
«Η ευτυχία είναι σαν την πεταλούδα. Όσο περισσότερο την κυνηγάς, τόσο θα σου ξεφεύγει. Όμως αν στρέψεις αλλού την προσοχή σου, θα έρθει απλά και θα καθίσει στον ώμο σου» – Χένρι Ντέιβιντ Θορώ
–  Μείνε σε μικρό σπίτι – διαμέρισμα. Είναι οικονομικό από άποψη λογαριασμών και συσσώρευσης αντικειμένων. Καθαρίζεται εύκολα και γρήγορα κι έτσι κερδίζεις και χρόνο.
–  Χάρισε ή πούλησε αντικείμενα ,ρούχα, βιβλία, παιχνίδια που δεν έχεις χρησιμοποιήσει εδώ και ένα χρόνο. Υπάρχουν αμέτρητα site στο διαδίκτυο που μπορείς να απευθυνθείς.
– Προσπάθησε να κατέχεις αντικείμενα που χρησιμοποιείς. Όλα τα υπόλοιπα χάρισέ τα ή φύλαξέ τα σε μια αποθήκη.
– Προγραμμάτισε τα γεύματά σου και γράψε το εβδομαδιαίο διαιτολόγιο .Πήγαινε στο σούπερ μάρκετ και αγόρασε ακριβώς αυτά που έχεις σημειώσει. Μαγείρεψε τα γεύματα και πακέταρε τα σε ταπεράκια στην κατάψυξη. Όταν επιστρέφεις από τη δουλειά ,θα έχεις έτοιμο και νόστιμο φαγητό.
– Αν η δουλειά σου είναι κοντά στο σπίτι σου πήγαινε με τα πόδια ή με ποδήλατο. Γενικά αντικατέστησε τις μετακινήσεις με τα πόδια, με ποδήλατο ή με τα Μ.Μ.Μ. όταν αυτό είναι εφικτό! Γυμνάζεσαι, εξοικονομείς χρήματα και προστατεύεις το περιβάλλον.
– Βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου. Φροντίζεις το σώμα σου και αξιοποιείς δημιουργικά το χρόνο σου. Γράψου στο γυμναστήριο της γειτονιάς σου ,κάνε yoga, pilates ,zumba ,aerobics! Εναλλακτικά ξεκίνησε περπάτημα στο πάρκο της γειτονιάς σου, χόρεψε στο σπίτι σου , γυμνάσου από το youtube. Γράψου κολυμβητήριο ή κολύμπα στην κοντινότερη παραλία, μάθε τένις, χορούς ,ορειβασία.
– Υιοθέτησε υγιεινό τρόπο διατροφής. Φάε 3 κυρίως γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και μην παραλείπεις ποτέ το δεκατιανό και το απογευματινό! Εμπλούτισε τη διατροφή σου με φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρι, κοτόπουλο, ξηρούς καρπούς, προϊόντα ολικής αλέσεως.  Διέγραψε τη ζάχαρη, το αλάτι, τα γλυκά , τα junk food ,τα αναψυκτικά και πίνε πολύ νερό. Περιόρισε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος σε μία φορά στις 15 μέρες και αν στο επιτρέπει ο οργανισμός σου γίνε vegetarian ή Vegan.
–  Νιώσε την αξία της προσφοράς με τον εθελοντισμό. Ανάλογα με την εργασία και τα ενδιαφέροντά σου, βοήθησε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
– Αγάπα τους δικούς σου ανθρώπους, αγόρασε μικρά δωράκια γι αυτούς και κάνε τους εκπλήξεις. Εξέφρασε την αγάπη σου με πολλές αγκαλιές.
– Επίλεξε τους φίλους σου σοφά. Κάνε παρέα με ανθρώπους που είναι ευγενικοί, χαρούμενοι, υποστηρικτικοί, που είναι καλύτεροι από εσένα σε κάτι, που γελάτε με τα ίδια αστεία. Βρες τα θετικά τους και εμπνεύσου από αυτούς.
–  Άκου χαλαρωτική jazz μουσική το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα, το βράδυ.
–  Καθάριζε το χώρο σου 3 φορές την εβδομάδα και τακτοποίησε τα πράγματά σου συχνά.
–  Επιδιόρθωσε ό,τι έχει χαλάσει και πέταξε ό,τι έχει παλιώσει.
– Βάλε φυτά στο χώρο σου και φρόντισέ τα.
– Αγόρασε ένα κατοικίδιο και γίνε ο καλύτερός του φίλος.
– Βρες μια αγαπημένη σειρά στο Netflix και γίνε φανατικός οπαδός. Πήγαινε θέατρο, σινεμά, κάλεσε τους φίλους σου για ταινία και pizza.
– Αγόρασε λογοτεχνικά βιβλία ή δανείσου από την πλησιέστερη βιβλιοθήκη. Βάλε στόχο πόσα βιβλία θέλεις να τελειώσεις μέσα στο χρόνο.
– Σπούδασε κάτι που επιθυμείς, μάθε μια ξένη γλώσσα.
– Οργάνωσε συνάντηση με παλιούς συμμαθητές και φίλους και πείτε τα νέα σας.
– Ντύσου σαν να είσαι καλεσμένος σε κάποιο σημαντικό γεγονός, αρωματίσου, φτιάξε τα μαλλιά σου, περιποιήσου τον εαυτό σου.
– Στο facebook οργανώνονται διάφορα events. Δήλωσε συμμετοχή και πήγαινε με την παρέα σου. Παρακολούθησε μια συναυλία, θαύμασε μια έκθεση ζωγραφικής, πήγαινε σε ένα latin party.
– Δοκίμασε διαφορετικές γεύσεις – φάε κινέζικο, λιβανέζικo, ιταλικό. Εναλλακτικά μαγείρεψε κάτι από διεθνή κουζίνα.
– Ταξίδεψε. Μόνος ή με παρέα, βγες έξω και δες τον κόσμο.
– Για κάθε μέρα που ξυπνάς να λες ευχαριστώ. Να είσαι ευγνώμων για την κάθε στιγμή.
Πυλαρινού Αργυρώ, Photo: Author/Depositphotos