Σελίδες

Thessaloniki video tour

13/12/19

20 επώδυνα βήματα που χρειάζεται να κάνουμε για να εξελιχθούμε

20 επώδυνα βήματα που χρειάζεται να κάνουμε για να εξελιχθούμε

1. Να διαφωνήσουμε επιτέλους με τους γονείς μας για συγκεκριμένα πράγματα (ειδικά όσον αφορά στον τρόπο ζωής και στις επιλογές μας) και να είμαστε έτοιμοι να έρθουμε αντιμέτωποι με τις συνέπειες που θα έχει αυτή η διαφωνία στη σχέση μας.

2. Να απομακρύνουμε φίλους από τη ζωή μας, με τους οποίους μεγαλώσαμε, αλλά πια δεν μας κάνουν καλό και/ή δεν ταιριάζουμε.
3. Να εξομολογηθούμε στους φίλους μας, αν μας ρωτήσουν, τους ακριβείς λόγους για τους οποίους δεν κάνουμε πια τόσο συχνά παρέα μαζί τους. Να εξηγήσουμε ποια είναι τα ζητήματα που αντιμετωπίζετε.
4. Να διαγράψουμε αριθμούς τηλεφώνων ανθρώπων για τους οποίους δεν ενδιαφερόμαστε πια, αλλά και που δεν πρόκειται να ενδιαφερθούν κι εκείνοι για εσάς.
5. Να εξηγήσουμε στους ανθρώπους που μπορεί κατά καιρούς να μας φλερτάρουν έντονα πως δεν βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση της ζωής μας, αλλά ο στόχος μας είναι η ανάπτυξη και προσωπική μας εξέλιξη.
6. Να μετακομίσουμε κάπου όπου θα υπάρχουν περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες, ακόμα κι αν νιώθουμε ξένοι και έξω από τη ζώνη άνεσής μας.
7. Να αποδεχτούμε ότι δεν μπορούμε πια να διασκεδάζουμε με τον τρόπο που συνηθίζαμε και ότι θα πρέπει να αρνιόμαστε ορισμένες προσκλήσεις για βραδινές εξόδους, επειδή ο ύπνος έχει γίνει ένα πολύτιμο κομμάτι της ζωής μας.
8. Να βλέπουμε φίλους να χωρίζουν ή να σταματούν να κάνουν παρέα μεταξύ τους και εμείς να βρισκόμαστε στη μέση.
9. Να καταλάβουμε ότι μερικές φορές, όταν οι άνθρωποι μας λένε ότι είναι αρκετά απασχολημένοι για να μας δουν, το εννοούν. Οι ζωές τους αλλάζουν με έναν τρόπο που αφήνει λίγα περιθώρια για διασκέδαση και βόλτες.
10. Να αντιληφθούμε πως, για ορισμένους ανθρώπους, τα χρήματα έχουν μεγαλύτερη σημασία και αυτό κάνει πια τη διαφορά στην παρέα και στη συναναστροφή. Τέτοιες αξίες ενώνουν, αλλά επίσης χωρίζουν.
11. Να αποδεχτούμε ότι ίσως δεν αποκτήσουμε τη δουλειά ή το διαμέρισμα ή τον τρόπο ζωής που κάποτε φανταζόμασταν.
12. Να συνειδητοποιήσουμε ότι τώρα πια θεωρούμαστε ενήλικες και υπεύθυνοι άνθρωποι και χρειάζεται να λαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη των πράξεών μας
13. Να συνειδητοποιήσουμε ότι η γενιά των γονιών μας μπορεί να μην κατανοεί τα προβλήματα που έχουμε εμείς στον σημερινό σύγχρονο κόσμο.
14. Αλλά και να αποδεχτούμε ότι ορισμένες φορές οι γονείς μας είχαν δίκιο για ορισμένα πράγματα.
15. Να ερωτευθούμε κάποιον που δεν θα είναι ποτέ μια καλή επιλογή για εμάς, αλλά μακροπρόθεσμα αυτή η ιστορία θα μας δώσει ένα γερό μάθημα.
16. Να βλέπουμε τους φίλους που αγαπάμε να μετακομίζουν, να απομακρύνονται από κοντά μας και εμείς παρ’ όλα αυτά να ευχόμαστε να είναι ευτυχισμένοι.
17. Να είμαστε εμείς αυτοί που θα δώσουμε το τέλος σε μια σχέση.
18. Να συνειδητοποιήσουμε ότι οι προτεραιότητες στη ζωή μας αλλάζουν και δεν γίνεται να μένουν ίδιες με όταν ήμασταν 20 χρονών.
19. Να αποδεχτούμε το γεγονός ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα σε αυτή τη ζωή και ότι έρχεται η ώρα που χρειάζεται να επιλέξουμε τα χόμπι, τις ασχολίες και τις δραστηριότητες στις οποίες θα αφοσιωθούμε.
20. Να αντιληφθούμε ότι μεγαλώνουμε και ότι οι στιγμές είναι αυτές που μετρούν σε αυτή τη ζωή και όχι τα υλικά αγαθά και το status.