Σελίδες

Thessaloniki video tour

13/6/19

Τι πρέπει να περιλαμβάνει το νεσεσέρ των διακοπών μας;



Μήπως μαζεύετε κι εσείς δειγματάκια από τις αγορές όλου του χρόνου για να τα τοποθετήσετε στο νεσεσέρ διακοπών σας;
Έφτασε η πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Η στιγμή που πρέπει να πακετάρεις -εκτός από όλα τα μικρά δείγματα- τα απαραίτητα προϊόντα που θα χρειαστείς μαζί σου, κατά την περίοδο των διακοπών. Οι υπερβολές δεν χωράνε στο συγκεκριμένο νεσεσέρ.
Ουσιαστικά χρειάζεσαι ελάχιστα καλλυντικά για ένα ελαφρύ, fresh-bronze look, ένα με δύο προϊόντα για messy styling μαλλιών, αρκετά αντηλιακά για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και τα απολύτως απαραίτητα που αφορούν την skincare ρουτίνα σου.
Αν έπρεπε να φτιάξουμε μία checklist τότε οι κατηγορίες θα ήταν οι εξής:

✓Αντηλιακή Προστασία
✓Ενυδάτωση/Περιποίηση
✓Μακιγιάζ
✓Hairstyling
✓Έκτακτης Ανάγκης
Ξεκινάμε από την πιο βασική ανάγκη όλου του χρόνου και ιδιαίτερα του καλοκαιριού: την αντηλιακή προστασία.
Θέλουμε να μαυρίσουμε, πάντα, όμως, με τα κατάλληλα προϊόντα που μας προστατεύουν από τον ήλιο. Από το νεσεσέρ δεν πρέπει να λείπει ένα αντηλιακό σώματος με δείκτη προστασίας SPF30 ή 50, αντηλιακό προσώπου με χρώμα και χωρίς -θα το χρησιμοποιήσει σίγουρα ο άντρας της παρέας-, αντηλιακό μαλλιών, after sun για τις ημέρες που θα ξεχάσεις να ανανεώσεις το αντηλιακό σου στο δίωρο, ένα λάδι μαυρίσματος για τις απογευματινές ώρες που έχει πέσει ο ήλιος και θέλεις η επιδερμίδα σου να έχει μεταξένια υφή και να μυρίζει υπέροχα. Αν έχεις παιδάκι, μην ξεχάσεις να πάρεις και για εκείνο αντηλιακό προσώπου και σώματος ή επίλεξε προϊόν 2 σε 1.
Συνεχίζουμε με την περιποίηση της επιδερμίδας.
Δεν ξεκινάς το ταξίδι σου χωρίς το καθαριστικό προσώπου, την ενυδατική ημέρας/νυχτός, την κρέμα ματιών και το water spray σου -να το έχεις πάντα μαζί σου και ιδιαίτερα τις ώρες που είσαι στη θάλασσα.
Αν πραγματικά νοιάζεσαι για την επιδερμίδα σου, ιδανικά πάρε μαζί σου το serum και το toner σου. Μπορείς, άλλωστε, να αναμείξεις μερικές σταγόνες του serum, με το foundation για να δημιουργήσεις αυτή την απαλή και μεταξένια βάση που απαιτείται για τις διακοπές. Super SOS να έχεις μαζί σου ένα lip balm, καθώς ο ήλιος ξηραίνει ακόμα και τα χείλη σου.
Τέλος επίλεξε μία ενυδατική σώματος, που μυρίζει έντονα έτσι ώστε να μη χρειαστεί να έχεις μαζί σου άρωμα.
Ακολουθεί η κατηγορία στην οποία πρέπει να περιοριστείς. Ένα bronzer να ενισχύσεις το μαύρισμα της παραλίας, μία μεταλλική σκιά για τις ημέρες που θες να είσαι glam, μολύβι φρυδιών, μάσκαρα για έντονο βλέμμα και δύο από τα πιο αγαπημένα σου χρώματα σε κραγιόν είναι αρκετά. Αν δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς μακιγιάζ, δικαιολογείσαι να χρησιμοποιήσεις για βάση το αντηλιακό με χρώμα και να πάρεις ακόμα μαζί σου ένα μολύβι ματιών και μία παλέτα με τρεις διαφορετικές σκιές.
Τέλος σχετικά με το hairstling, δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνεις τη βαλίτσα σου. Προτίμησε προϊόντα που αφορούν το styling και τη φροντίδα των μαλλιών σου, όπως είναι το salt spray για να δημιουργήσεις messy, wild style και ένα λάδι για τις άκρες, για τις ημέρες που θες πιο silk and chic hairstyling.
Έκτακτης Ανάγκης: Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου σερβιέτες, ταμπόν, αντικουνουπικό, gel για τα τσιμπίματα από κουνούπια και ένα σκούρο βερνίκι νυχιών, σε περίπτωση που σου χαλάσει ένα νύχι και θες να το φτιάξεις. Ό,τι χρώμα και αν έχεις, πέρασε από πάνω το σκούρο και θα καλύψεις, κάθε ατέλεια.