Σελίδες

Thessaloniki video tour

12/6/19

Αθεράπευτα ρομαντικές: Τα σημάδια που το αποδεικνύουν!



Είναι εύκολο να επιβιώσει ένας άνθρωπος που πιστεύει ακόμα στο happy end και δεν έχει χάσει την ελπίδα του στον αιώνιο έρωτα; Ταιριάζει με τους υπόλοιπους, που έχουν σκληρύνει με τα χρόνια κι έχουν χάσει κάθε ρομαντική διάθεση; Μήπως είμαστε εμείς οι ίδιες κατά βάθος ρομαντικές;
Τι σημαίνει «ρομαντικός» στις μέρες μας; Είναι ένας άνθρωπος – άντρας ή γυναίκα, δεν έχει σημασία – που έχει εντελώς διαφορετική αντίληψη για την αγάπη, τις σχέσεις και τον έρωτα.

Ζει αλλού αυτός ο άνθρωπος; Για την πλειοψηφία των ρεαλιστών γύρω του, μάλλον ναι! Ο ίδιος, όμως, αδιαφορεί για τον κυνισμό που τον περιβάλει και συνεχίζει να διατηρεί την πίστη του στις δικές του, παλιομοδίτικες αξίες.
Πώς αναγνωρίζουμε τον αθεράπευτα ρομαντικό;
1. Πρώτα από όλα, ο άνθρωπος έχει εσωτερική πίστη. Ο δικός του θεός είναι η αληθινή αγάπη, την οποία όλοι και όλες έχουμε τη δυνατότητα να τη βρούμε στη ζωή μας.
2. Είναι σούπερ αισιόδοξος. Όλα τα εμπόδια που βρίσκει στο μονοπάτι του, τα αντιμετωπίζει με χαμόγελο.
3. Είναι ιδεαλιστής. Η θεωρία της αγάπης είναι η βασική κινητήριος δύναμη.
4. Χαρακτηρίζεται από συμπόνοια και είναι ακριβώς το είδος του ανθρώπου που πιστεύει ότι η αγάπη μπορεί να αλλάξει τον χαρακτήρα κάποιου και να τον κάνει πιο ευτυχισμένο.
5. Είναι απόλυτα συναισθηματικός και ευαίσθητος – ειδικά σε περιπτώσεις που αφορούν ερωτικά ζητήματα.
6. Διαθέτει πλούσια φαντασία, είναι δημιουργικός και προτιμάει να ζει στον δικό του φανταστικό κόσμο.
Ο «αθεράπευτα ρομαντικός» είναι εκείνος που έχει ήδη περάσει στην επόμενη πίστα: ζει μονίμως σε ένα όνειρο. Η καθημερινότητά του μετατρέπεται σε άσκηση αιώνιου έρωτα. Όλα είναι ροζ, πανέμορφα και τέλεια κάτω από το πρίσμα της αγάπης…
Μήπως είμαστε εμείς οι ίδιες έτσι;
Μελετώντας αυτόν τον ανθρωπότυπο, σκέφτεσαι: Μήπως μέσα μας, όλες αναζητάμε το δισκοπότηρο της αγάπης αλλά δεν θέλουμε να το εκφράσουμε δημοσίως; Υπάρχουν 20 αλάνθαστα σημάδια που αποδεικνύουν ότι είμαστε αθεράπευτα ρομαντικές και συνδέουμε τα πάντα στη ζωή με τον έρωτα και την αγάπη.
1. Βλέπουμε μετά μανίας ρομαντικές κομεντί
Όχι μόνο δεν τις βαριόμαστε αλλά είμαστε και κινητές εγκυκλοπαίδειες αναπαράγοντας σκηνές και διαλόγους ακόμα και από ταινίες τής δεκαετίας του ’80. Αδιαμφισβήτητο στοιχείο της ρομαντικής μας διάθεσης.
2. Οι στίχοι των τραγουδιών μας αγγίζουν
Η μυστική μας playlist περιλαμβάνει τραγούδια των οποίων οι στίχοι σημαίνουν πολλά για εμάς. Όταν όλοι οι άλλοι ακούνε μελωδίες, εμείς ακούμε λόγια και ταυτιζόμαστε με ρεφρέν.
3. Δίνουμε ζωή σε αντικείμενα
Αν είμαστε οι τύποι που προσωποποιούμε το κινητό μας, το αυτοκίνητό μας ή ακόμα και το μαξιλάρι μας, είμαστε μάλλον ύποπτες για αθεράπευτο ρομαντισμό. Φυσικά, στους άλλους ανθρώπους η συνήθεια αυτή είναι εντελώς παρανοϊκή.
4. Έχουμε μεγάλα όνειρα για τον γάμο μας
Το πιο ύποπτο δε είναι ότι έχουμε σκεφτεί κάθε λεπτομέρεια της τελετής, χωρίς να υπάρχει κανένας υποψήφιος γαμπρός στον ορίζοντα. Ωστόσο, εμάς τίποτα δεν μας σταματά.
5. Βγάζουμε συχνά επιφωνήματα
Με όλα μένουμε άφωνες! Με όλα βγάζουμε μικρές κραυγές θαυμασμού! Με ένα μικρό κουταβάκι στον δρόμο… με ένα μωρό στο καρότσι του που κοιμάται… με ένα αγριολούλουδο στην άκρη του δρόμου… Πολλές φορές οι υπόλοιποι άνθρωποι μας αγριοκοιτάνε και δείχνουν να ενοχλούνται. Εμείς, όμως, μένουμε απτόητες!
6. Δίνουμε έμφαση στις μεγάλες χειρονομίες
Είμαστε οπαδοί των γκράντε κινήσεων που αποδεικνύουν πόσο ερωτευμένοι είμαστε με την ίδια τη ζωή. Μας αρέσουν οι αποστολές λουλουδιών, τα απανωτά sms, τα φοβερά δώρα – όλα όσα δείχνουν γενναιοδωρία και κυρίως τόλμη στην εξωτερίκευση της αγάπης.
7. Αλλά και οι μικρές λεπτομέρειες μας συγκινούν
Μετράει, δηλαδή, για εμάς, το να αναζητήσει το χέρι μας στον δρόμο και να θέλει να μας το κρατήσει τρυφερά, διασχίζοντας τη θορυβώδη Σταδίου… Μας συγκινεί να θέλει να δει την αγαπημένη μας σειρά στο Netflix, ενώ ο ίδιος δεν θα την επέλεγε ποτέ… Αυτά τα μικρά, καθημερινά που δεν κοστίζουν αλλά μας πλημμυρίζουν αγάπη!
8. Τα αγαπημένα ζευγάρια μάς φτιάχνουν το κέφι
Ακόμα και όταν εμείς είμαστε μόνες, χαιρόμαστε με την ευτυχία των άλλων. Στο κάτω- κάτω αυτή είναι η επιβεβαίωση της βασικής μας κοσμοθεωρίας.
9. Οι φίλοι ζητάνε συναισθηματικές συμβουλές
Ο λόγος είναι ότι μόνο εμείς μπορούμε να τους δώσουμε ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά και να τους καθοδηγήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση.
10. Μας αρέσουν οι επέτειοι
Είμαστε ικανές να γιορτάζουμε την πρώτη μας γνωριμία, το πρώτο μας φιλί, το πρώτο ραντεβού για σινεμά, το πρώτο δείπνο στο σπίτι για μακαρονάδα… Όλα καταγεγραμμένα και σημειωμένα σε μια ροζ ατζέντα, αποτελούν ορόσημα που μας κρατούν δεμένες με το αντικείμενο του έρωτά μας.
11. Κλαίμε πολύ εύκολα
Συγκινητικές ταινίες, σειρές, βιβλία, ακόμα και σύντομα διαφημιστικά, είναι αρκετά για να μας ευαισθητοποιήσουν. Οι φίλοι μας γελάνε λίγο μαζί μας αλλά αυτές είμαστε…
12. Έχουμε μη ρεαλιστικές προσδοκίες από τον σύντροφό μας
Φταίνε και οι ρομαντικές ταινίες που μας έχουν φουσκώσει τα μυαλά… Γεγονός είναι ότι περιμένουμε πολλά και τις περισσότερες φορές τα αγόρια δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μας.
13. Δενόμαστε με φανταστικούς ήρωες
Σπάνιο φαινόμενο αλλά είμαστε ακριβώς οι άνθρωποι που κολλάμε τόσο πολύ με ήρωες σε σειρές και ταινίες, που όλη μας η καθημερινότητα και οι σκέψεις μας αρχίζουν να στρέφονται γύρω από αυτούς. Χάνοντας τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, ζούμε σε έναν κόσμο ρευστό χωρίς να εστιάζουμε στις αληθινές υποχρεώσεις μας.
14. Ονειροπολούμε ακόμα και στον ύπνο μας
Κυρίως η φαντασία μας τρέχει, όταν βρεθούμε σε μια σχέση. Μπορεί να έχουμε ξεκινήσει μόλις να βγαίνουμε, αλλά ήδη το μυαλό μας τρέχει και μας βλέπει να μεγαλώνουμε παιδιά, να μαγειρεύουμε σε οικογενειακά γεύματα και να κλείνουμε διακοπές στο εξωτερικό με οικογενειακούς φίλους που ακόμα δεν έχουμε αποκτήσει…
15. Δεν τα καταφέρνουμε να εκφράσουμε τον έρωτά μας
Πάντα παθαίνουμε γλωσσοδέτη και δεν τα καταφέρνουμε ποτέ – όσες πρόβες και να κάνουμε – να πούμε τα κατάλληλα λόγια, στον κατάλληλο άνθρωπο.
16. Παρακολουθούμε στενά τον υποψήφιο αγαπημένο μας
Δεν χάνουμε ανάρτησή του στα social media, ξέρουμε πολύ καλά πού σταματάει για καφέ, πού δουλεύει, πού συχνάζει τα Σαββατοκύριακα και ποιες είναι οι παρέες του. Ενοχλητική; Ίσως αλλά το σώζουμε στέλνοντας καρδούλες στα stories του στο Instagram.
17. Οι φίλες μας γνωρίζουν αναλυτικά τι έπαιξε στα ραντεβού μας
Θα μοιραστούμε τα πάντα μαζί τους, με κάθε λεπτομέρεια, και θα φροντίσουμε να περάσουμε ώρες, ειδικά περιγράφοντας το πρώτο ραντεβού.
18. Δεν πιστεύουμε στα one night stands και στις τυχαίες συναντήσεις
Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που χάνουμε και κάποιες καλές ευκαιρίες, σε μια εποχή που οι γρήγορες αποφάσεις και η ταχύτητα μετράνε. Εμείς, όμως, είμαστε οι τύποι που ξεκινάμε μια σχέση, μόνο αν πιστέψουμε ότι Εκείνος είναι ο Ένας και Μοναδικός.
19. Πιστεύουμε στη μοίρα και το πεπρωμένο
Μάλλον δεν θα κάναμε σοβαρή ακαδημαϊκή καριέρα, αφού ο εξορθολογισμός δεν είναι το φόρτε μας. Ωροσκόπια, προβλέψεις, σημάδια και συμπτώσεις είναι οι αγαπημένοι τρόποι για να μελετάμε τα συναισθηματικά μας. Εφηβεία forever!
20. Ακολουθούμε με θρησκευτική ευλάβεια ζευγάρια διασημοτήτων
Είναι τα είδωλά μας. Επώνυμα ζευγάρια, που είναι για χρόνια μαζί, επαληθεύουν την πίστη μας στη δύναμη της αγάπης! Υποψιαζόμαστε ότι όλο αυτό είναι μια βιτρίνα; Ποτέ και θυμώνουμε όταν τα κυνικά media γκρεμίζουν τόσο άκομψα τις πεποιθήσεις μας. Αφοσιωμένες στον έρωτα!
Αν αναγνωρίζετε τα περισσότερα από αυτά τα σημάδια στον εαυτό σας, ανήκετε στην κατηγορία των αθεράπευτα ρομαντικών ψυχών…