Σελίδες

Thessaloniki video tour

13/6/19

Γερμανία: Θα παραμείνουν σε ισχύ οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας



Η επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του μείζονος κόμματος του κυβερνητικού «μεγάλου συνασπισμού» στη Γερμανία η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, , τόνισε σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε χθες Σάββατο ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας θα παραμείνουν σε ισχύ, παρά τη συνάντηση ενός στελέχους της παράταξής της με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και […]

Η επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του μείζονος κόμματος του κυβερνητικού «μεγάλου συνασπισμού» στη Γερμανία η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, , τόνισε σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε χθες Σάββατο ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας θα παραμείνουν σε ισχύ, παρά τη συνάντηση ενός στελέχους της παράταξής της με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και την έκκληση που απηύθυνε να υπάρξει αλλαγή πορείας στο ζήτημα.
Η Κραμπ-Καρενμπάουερ, η οποία διαδέχθηκε τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στην ηγεσία του CDU, επέμεινε στη συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα Bild ότι για να αρθούν οι κυρώσεις η Ρωσία, θα πρέπει πρώτα η Μόσχα να πάψει να αναμιγνύεται στα εσωτερικά της Ουκρανίας.
«Οι οικονομικές κυρώσεις αποτελούν αντίδραση στις παραβιάσεις από τη ρωσική κυβέρνηση του διεθνούς δικαίου στην Κριμαία και στην ανατολική Ουκρανία», υπενθύμισε η επικεφαλής του CDU. «Για όσο δεν αλλάζει τίποτε στη συμπεριφορά της Ρωσίας εκεί, δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής ως προς την οικονομική συνεργασία», πρόσθεσε.
Ο Μίχαελ Κρέτσμερ, επικεφαλής της κυβέρνησης του ανατολικού κρατιδίου της Σαξονίας, εισηγήθηκε να τερματιστούν οι κυρώσεις πριν από μια συνάντηση που είχε με τον Πούτιν στο περιθώριο μιας διάσκεψης στην Αγία Πετρούπολη. «Η Ρωσία είναι στρατηγικός εταίρος. Για να υπάρξει καλύτερη σχέση, χρειάζεται να μπει τέλος στις κυρώσεις», έκρινε.
Η συνάντηση και οι δηλώσεις του Κρέτσμερ στην Αγία Πετρούπολη, όπου ταξίδεψαν επίσης δύο υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης, προκάλεσαν επικρίσεις διότι φάνηκαν να έρχονται σε αντίθεση με την επίσημη θέση του Βερολίνου.
Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ, ο οποίος συμμετείχε επίσης στη διάσκεψη, από τη δική του πλευρά επέμεινε ότι οι κυρώσεις θα παραμείνουν σε ισχύ «όσο οι λόγοι που οδήγησαν στην επιβολή τους αρχικά παραμένουν [αμετάβλητοι]».
Οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014, μετά την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας. Συμπεριλαμβάνουν εμπάργκο όπλων, εμπορικές κυρώσεις και ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε πάνω από 100 ρώσους αξιωματούχους.
Πηγή: www.newsit.gr