Σελίδες

Thessaloniki video tour

18/5/19

3+1 τρόποι για να κάνετε το μικροσκοπικό σας διαμέρισμα να φαίνεται ευρύχωρο



Όλα τα σπίτια είναι ευάλωτα στην ακαταστασία: περιοδικά και εφημερίδες στοιβάζονται σε χρόνο ρεκόρ, τα παπούτσια πολλαπλασιάζονται και τα διάφορα μικροπράγματα που δεν έχουν βρει ακόμα τη θέση τους απλώς κάνουν την κατάσταση… χειρότερη.

Σε ένα μεγάλο σπίτι ίσως αυτές οι καθημερινές προσθήκες χάνονται και περνάνε απαρατήρητες. Σε ένα μικροσκοπικό, όμως, σπίτι μπορούν να πιάσουν σε ελάχιστο χρόνο όλο τον ελεύθερο χώρο. Πώς, λοιπόν, θα καταφέρετε να διατηρήσετε το μικρό σας διαμέρισμα ευρύχωρο και απαλλαγμένο από την ακαταστασία; Διαβάστε παρακάτω.
Δημιουργήστε κρυφούς χώρους αποθήκευσης
Αν δεν έχετε αποθηκευτικούς χώρους καιρός να τους δημιουργήστε τους από το μηδέν. Πάρτε ένα κρεβάτι με ψηλά πόδια και αποθηκεύστε διάφορα πράγματα από κάτω. Ψάξτε για περιοχές όπου μπορούν να χρησιμεύσουν για αποθήκευση – αν τα ντουλάπια της κουζίνας σας μπορούν να επεκταθούν μέχρι το ταβάνι, τότε κάντε το. Γενικά ψάξτε όλους τους χώρους που μπορείτε να τους εκμεταλλευτείτε για αποθήκευση, αλλά δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Χωρίστε τον χώρο σε ζώνες
Αν το διαμέρισμά σας είναι στούντιο χωρίστε το σε ζώνες και γίνετε δημιουργικοί ώστε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τους χώρους. Διαχωρίστε οπωσδήποτε τον χώρο που κάνετε διάφορες δραστηριότητες από τον χώρο που κοιμάστε χρησιμοποιώντας ένα διαχωριστικό χώρου, μια κουρτίνα ή απλώς χαλιά. Οι ζώνες αυτές ξεγελούν το μάτι και θα κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται πιο ευρύχωρος.

Κάνετε συχνά εκκαθαρίσεις
Οτιδήποτε που δεν είναι απαραίτητο (ακόμα κι αν είναι απλώς ένα ρούχο) και που δεν έχετε χρησιμοποιήσει για πάνω από ένα χρόνο ξεφορτωθείτε το. Αν, για παράδειγμα, δεν έχετε χρησιμοποιήσει για ένα χρόνο τη σιδερώστρα σας αυτό σημαίνει πως δεν την χρειάζεστε. Αν δεν κάνετε πάρτι δεν χρειάζεται να έχετε 12 ποτήρια κρασιού. Αν δεν πάτε ποτέ στη θάλασσα δεν χρειάζεστε τις πετσέτες θαλάσσης να πιάνουν χώρο στην ντουλάπα σας. Αν διαπιστώσετε ότι έχετε οτιδήποτε που δεν χρησιμοποιείτε πραγματικά, απλώς απομακρύνετέ το από τον χώρο σας.

Ψάξτε τα τέλεια κομμάτια
Ο χώρος σας είναι μικρός. Αυτό σημαίνει πως κάθε εκατοστό μετράει, όπως και τα κομμάτια που έχετε. Αν υπάρχει κάτι που δεν το αγαπάτε πραγματικά μην το αγοράσετε. Συνεχίστε να ψάχνετε μέχρι να βρείτε το τέλειο, για παράδειγμα, coffee table ή το φωτιστικό χωρίς το οποίο δεν μπορείτε να ζήσετε. Εφαρμόστε την ίδια φιλοσοφία και για πράγματα που είναι δύσκολο να βρεθούν. Αν επιμείνετε θα δείτε πως θα δημιουργήσετε έναν χώρο μόνο με αγαπημένα αντικείμενα ο οποίος θα σας κάνει χαρούμενος και σίγουρα… δεν θα σας πνίγει!